Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Co se nesmí a co se musí?
Co se nesmí a co se musí? PDF Tisk Email
Středa, 21 Říjen 2020 19:54

 

Aktualize protikovidových opatření

Od úterý 13. 10. je v Česku povinné nosit roušky na zastávkách veřejné dopravy, tedy na jejich nástupištích, v přístřešcích a čekárnách.

Od středy 21. 10. platí nově povinnost nosit roušky i v autě. Neplatí, pokud jedete sami, nebo se členy vaší rodiny.

Od středy 21. 10. platí povinnost nosit roušky na veřejně přístupných místech v zastavěném území obce. Neplatí, pokud jste od ostatních lidí dál než 2 metry, sportujete, nebo jste se členy vaší rodiny.

Omezení volného pohybu osob

Od čtvrtka 22. října platí nařízení o omezení volného pohybu osob a kontaktu s lidmi na nezbytně nutnou dobu. Na veřejných místech mohou lidé pobývat pouze ve dvou, s výjimkou pro členy domácnosti, děti nebo osoby vykonávající společné zaměstnání dle usnesení vlády z 21. října 2020.

Úřady

Provoz úřadů je omezen pouze na dva dny v týdnu na pět hodin dle usnesení vlády z 21. října 2020. V Třebíči konkrétně bude úřad otevřen pro veřejnost v pondělí od 8:00 do 13:00 a ve středu od 11:00 do 16:00.

Sociální zařízení

Jsou plošně zakázány návštěvy ve zdravotnických a sociálních pobytových zařízeních, byť většina nemocnic či domovů důchodců už návštěvy v uplynulých dnech zakázala z vlastního rozhodnutí.

Irini Martakidisová