Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Participativní rozpočet města
Participativní rozpočet města PDF Tisk Email
Neděle, 07 Červen 2020 00:00

 

Návrhy mohou lidé podávat do konce června

Víte o nějakém místě v Třebíči, které by si zasloužilo investici? Máte nějaký nápad, který zlepší prostředí v našem městě? Chcete se zasloužit o zkrášlení veřejného prostranství? Chodíte každý den kolem místa, které nevypadá úplně hezky? Prostřednictvím druhého ročníku participativního rozpočtu se můžete zapojit do zlepšení i vy.

Participativní rozpočet je nástroj, který umožňuje veřejnosti zapojit se do dění ve městě. Umožňuje nejen prezentovat náměty, ale poskytuje i peníze na jejich realizaci. V rozpočtu města je na realizaci projektů vyčleněna částka 3,5 milionu korun.

Jak na to?  Pokud máte nějaký nápad, podívejte se na web www.trebic.cz/rozpocet/, kde najdete vše podstatné. Důležité je vědět, že do jednoho projektu může město investovat od sto tisíc do jednoho milionu korun, projekt musí být realizován na majetku města a je potřeba zajistit třicet podporovatelů.

Vše popíšete do jednoduchého formuláře, který najdete na webu.

Náměty sbíráme až do konce června. Následně se s předkladateli spojíme a posoudíme realizovatelnost jednotlivých námětů. Důležitý faktorem je potom hlasování veřejnosti, které rozhodne o tom, který projekt bude ze strany města financován.

Že stojí za se s nějakým nápadem přihlásit, dokazují projekty z minulého ročníku, které se právě v těchto dnech realizují. Na zahradě u bývalé mateřské školy na Fr. Hrubína vzniká prostor pro komunitní život včetně bosonohé stezky, hřiště na petangue a veřejného grilu. V Pocoucově výsadbou stromů a zastíněním vylepšujeme dětské hřiště a u vstupu do Novodvorské ulice vznikne úplně nové dětské hřiště včetně odpočinkové zóny.

Zkrátka to za to stojí. Pokud máte nějaký nápad, neváhejte. Podrobné informace nejdete na již zmíněném webu: www.trebic.cz/rozpocet/. Čas máte do konce června.

Jan Burda