Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Korejci přivezli 1,5 milionu Kč na boj s čínským virem
Korejci přivezli 1,5 milionu Kč na boj s čínským virem PDF Tisk Email
Středa, 29 Duben 2020 06:36

Jihokorejci dbají na dobré vztahy s regionem

V pátek 24. dubna přivezli zástupci jihokorejské firmy KHNP finanční dar ve výši 1,5 milionu korun pro region Jaderné elektrárny Dukovany na boj s covid-19. Společně s předsedou Energetického Třebíčska Vítězslavem Jonášem a předsedou hospodářské komory Richardem Horkým převzal starosta Třebíče Pavel Pacal 1 000 kusů respirátorů a také symbolický šek. Přes 20 000 eur, které Třebíč dostala, zamíří na nákup dezinfekce a dalších ochranných pomůcek.

Jihokorejská firma patří mezi uchazeče o výstavbu nové jaderné elektrárny. Na začátku roku se stala zahraničním partnerem Okresní hospodářské komory. S Energetickým Třebíčskem spolupracuje přes tři roky.


KHNP druhým rokem sponzoruje třebíčský hokej. Každoročně pořádá dobrovolnický program, kdy jihokorejští studenti pomáhají v Třebíči v neziskových organizacích a věnují se se svým kulturním a vzdělávacím programem dětem i širší veřejnosti. Letošní plány však zhatil koronavirus. Dobrovolnický program by se v Třebíči mohl uskutečnit na podzim, nebo příští rok.

„Velmi si ceníme pomoci, kterou jste nám přivezli. České přísloví říká, že v nouzi poznáš přítele, a právě to se vám podařilo naplnit,“ poděkoval zástupcům KHNP, kteří trvale žijí v Praze, starosta Pavel Pacal.  Jižní Korea se také potýká s koronavirem, ale je příkladem země, které se podařilo pandemii zvládnout.  Kromě Třebíče pomohou peníze od KHNP také Náměšti nad Oslavou, Moravskému Krumlovu a Ivančicím.

 

Eva Fruhwirtová