Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Na popud opozice je MAD zdarma!
Na popud opozice je MAD zdarma! PDF Tisk Email
Pondělí, 16 Březen 2020 17:24

Další krizová opatření v Třebíči

Na základě usnesení vlády ČR z neděle 15. března přistoupila Třebíč k dalším opatřením, která mají zpomalit šíření onemocnění COVID-19, způsobené novým koronavirem SARS-CoV-2. V pondělí ráno se vedení města setkalo se zástupci hygienické stanice, Policie ČR, hasičů i s Městskou policií a dohodlo se na dalších postupech.

Městská autobusová doprava

Od 16. března 2020 platí prázdninové jízdní řády. Dále vedení města rozhodlo, že do 23. 3. 2020 bude nástup a výstup do a z autobusů MAD umožněn pouze prostředními a zadními dveřmi, přední dveře budou z hygienických a bezpečnostních důvodů uzavřené. V tomto období nepůjde platit jízdné u řidiče a MAD bude jezdit pro všechny cestující bezplatně. Už dva týdny probíhá v autobusech MAD zvýšená desinfekce všech vozů, ta bude do odvolání pokračovat.

Městský úřad

Na základě opatření vlády budou od 16. 3. do 23. 3. úřední hodiny pro veřejnost v pondělí od 13:00 do 16:00 a ve středu od 8:00 do 11:00 hodin. Další nezbytná osobní jednání v jiných termínech si musí občané dohodnout s vedoucími jednotlivých odborů. Kontakty jsou na webu města.

Dále vedení města informuje občany, že poplatky je možné do odvolání platit pouze bezhotovostně. Pokud někdo nestihne uhradit poplatky, splatné k 31. březnu, nebudeme jej penalizovat při platbě do 31. 5. 2020.

Útulek pro opuštěná zvířata

Provoz útulku bude zachován, uzavřen bude pro veřejnost, do odvolání.

Mateřské školy

Zůstávají otevřené. Personál i rodiče, kteří musí do zaměstnání a nemají jinou možnost hlídání dětí, budou poučeni, aby v případě sebemenších respiračních potíží děti zůstaly doma.

V Základní škole Na Kopcích jsme v souladu s usnesením vlády ČR vyčlenili tuto školu pro děti záchranářů, zdravotních sester, lékařů, lékárnic a lékárníků i dalších pracovníků ve zdravotnictví. Škola bude fungovat od 17. března pro děti od 3 do 10 let.

Irini Martakidisová