Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíčské náměstí ožije o víkendu folklórem i zajímavými fotografiemi
Třebíčské náměstí ožije o víkendu folklórem i zajímavými fotografiemi PDF Tisk Email
Pátek, 10 Září 2010 09:19


Třebíč, 10. 9. 2010 – Karlovo náměstí v Třebíči bude o tomto víkendu patřit nejen dalšímu ročníku Folklórních slavností, ale i putovní výstavě velkoformátových fotografií. Snímky Jana Šibíka a regionálního fotografa Jana Suchardy představí neziskové organizace z Třebíče, významné kulturní akce a přírodní zajímavosti v okolí. Výstavu slavnostně odstartuje tuto sobotu doprovodný program s tanečním vystoupením a soutěžemi. (Foto z výstavy v Brně)

 

Pro třebíčské občany a návštěvníky tohoto města bude tento víkend patřit lidovému tanci, řemeslům a moderní fotografii. Společně s Folklórními slavnostmi Třebíč mohou lidé shlédnout unikátní výstavu 25 fotografií. Snímky zachycují zajímavé projekty, které Skupina ČEZ podpořila v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina v oblasti zdravotnictví, školství, kultury a pomoci handicapovaným. Projekty zachytili objektivy svých fotoaparátů fotografové Jan Šibík a Jan Sucharda; některé snímky pořídili studenti Střední školy reklamní tvorby Michael z Prahy.

Návštěvníci výstavy na panelech rozmístěných na třebíčském Karlově náměstí uvidí např. děti na Oranžovém hřišti v Náměšti nad Oslavou, třebíčský stacionář Medvědi a Centrum Barevný svět pomáhající postiženým, ale také vyhlášený festival Folkové prázdniny, Střední průmyslovou školu Třebíč nabízející nový studijní obor Energetik, Muzeum průmyslových železnic Zbýšov a další zajímavé fotografie.

 

Návštěvníci slavnostního zahájení výstavy se mohou přímo na vernisáži seznámit s projektem Oranžové schody, kterým Nadace ČEZ pomáhá odstraňovat ze škol prostorové bariéry a s Oranžovými učebnami pro podporu výuky na školách.

Ředitel Základní školy na Cyrilometodějské ulici v Třebíči Mgr. Milan Šelle obdrží symbolický šek k vybudování „schodolezu“ pro žáky s pohybovým omezením.

„Žáky musejí do pater přenášet učitelé nebo asistenti. Schodolez nám umožní odstranit bariéry, a protože je přenosný, lze ho přemisťovat z jedné budovy do druhé,“ komentuje projekt ředitel školy Milan Šelle.

Úspěšná v projektu byla i Základní škola a Dětský domov v Ivančicích, kde se v současné době buduje výtah, který začne sloužit handicapovaným žákům v první polovině října.

 

„Součástí putovní výstavy je i anketa Vaše volba. Veřejnost může společně s námi rozhodnout, do kterých projektů nasměrujeme naši energii v roce 2011. Stačí, aby návštěvníci výstavy vyplnili anketní lístek a navrhli projekt, který by jim zpříjemnil život v jejich městě nebo obci,“ vysvětluje Bohdana Horáčková, ředitelka útvaru komunikace Skupiny ČEZ. 

 

Společnost ČEZ se přímo nebo prostřednictvím Nadace ČEZ věnuje podpoře vzdělávání, zdravotnictví, kultury, sociální péče, podpoře regionů a výstavbě dětských a sportovních Oranžových hřišť.

 

                                                                      

Jana Štefánková

ČEZ, a. s., Jaderná elektrárna Dukovany

Aktualizováno Neděle, 12 Září 2010 18:55