Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Vysočinou na silnicích bezpečně
Vysočinou na silnicích bezpečně PDF Tisk Email
Středa, 08 Září 2010 14:25

V pondělí 6. září 2010 navštívil senátor Vítězslav Jonáš v Jihlavě preventivně policejní akci „Vysočinou na silnicích bezpečně“.  Při této příležitosti si měli řidiči možnost bez hrozby pokut nechat zdarma zkontrolovat pomocí odborných firem a specialistů technický stav svého vozidla.  Akce bude pokračovat i v dalších městech kraje Vysočina, v Třebíči se uskuteční ve čtvrtek 23. září 2010 na parkovišti u obchodního domu LIDL mezi 14. a 17. hodinou.

 Krajští dopravní policisté ve spolupráci s pracovníky Červeného kříže, odbornými firmami a automobilovými specialisty prohlédli řidičům zdarma automobily  a radili, co by měli zlepšit. V případě špatného technického stavu nebo jiných podobných problémů se řidiči nemuseli obávat pokut. Pro veřejnost byla připravena také ukázka nejmodernější techniky na měření rychlosti – majitelé vozidel si mohli porovnat údaje z mobilního policejního radaru s údaji z jejich tachometrů.


Cílem této každoroční akce je, aby na silnicích jezdila auta, která jsou v řádném technickém stavu a aby jejich řidiči vnímali dopravního policistu jako partnera.
 Senátor Jonáš si podrobně prohlédl všechna stanoviště odborných firem. Snad nejdéle se zdržel s pracovníky Červeného kříže, kteří mu podrobně a názorně předvedli aktuální nutnou výbavu
každé automobilové lékárničky.
Během několika krátkých rozhovorů s automobilovými odborníky a samotnými řidiči jsem se přesvědčil, že je nutné ve velmi krátké době otevřít témata pro změny v příslušném silničním zákoně. Jedná se zejména o jednotný postup při projíždění         vozidel HZS - především sanitních vozidel - kolonami a také povinné „zipování“ při nenadálých událostech“, konstatoval Vítězslav Jonáš.

Tereza Hanáčková

Aktualizováno Úterý, 14 Září 2010 13:43