Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy O zanedbané psy z Čechočovic se starají v městském útulku
O zanedbané psy z Čechočovic se starají v městském útulku PDF Tisk Email
Pondělí, 27 Leden 2020 00:00

Odbor životního prostředí na základě zjištění Krajské veterinární správy pro Kraj Vysočina zajistil v úterý 21. ledna v Čechočovicích ve spolupráci s pracovníky Městského útulku pro opuštěná zvířata odebrání patnácti zanedbaných psů do předběžné náhradní péče. Chovatelkou byla 59letá paní.

Dle posudku veterinářů na místě bylo zjištěno, že psi jsou ve velmi špatném výživovém i zdravotním stavu a chováni v nevyhovujících podmínkách.

V útulku tak skončilo 8 fen a 7 psů ve věku zhruba od 2 do 11 let. Psi prochází zdravotní veterinární prohlídkou, jsou postupně odčervení a odblešení a na základě jejich zdravotního stavu je stanovená léčba. Psi mají v útulku zvláštní výživový program a pracovníci začali s jejich socializací a tvorbou základních návyků, včetně těch hygienických.

Odbor životního prostředí Městského úřadu v Třebíči zahájil v této věci správní řízení, kde postupuje dle zákona na ochranu zvířat proti týrání. Zákon umožňuje uložit chovateli pokutu do maximální výše půl milionu korun, udělení zákazu chovu zvířat i propadnutí zvířat státu.

Na Třebíčsku se jedná o druhé největší zanedbání péče o zvířata za posledních deset let, před lety to byla kauza v Pozďátkách. V zájmu města je dostat zvířata do dobré psychické a fyzické kondice.

Irini Martakidisová