Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Aplikace Záchranka opět překračuje hranice ČR
Aplikace Záchranka opět překračuje hranice ČR PDF Tisk Email
Neděle, 26 Leden 2020 00:00

Mobilní aplikace Záchranka, která na území ČR funguje už bezmála čtyři roky, začne nově pomáhat i záchranářům v Maďarsku.

Velkým přínosem pro české turisty je bezesporu fakt, že při přejezdu hranic není nutné v nastavení aplikace nic měnit. Sama totiž rozpozná, že se nacházíte na území Maďarska a v případě zmáčknutí nouzového tlačítka, stejně jako u nás, odešle GPS polohu s dalšími informacemi zdravotnické záchranné službě.

Obrovským pomocníkem je aplikace Záchranka i pro naše zdravotnické operační středisko v Jihlavě. „Hlavním přínosem je určitě možnost jednoduché a efektivní lokalizace volajícího, což je pro úspěšnou záchranu pacienta naprosto stěžejní,“ říká vrchní sestra krajského dispečinku Pavel Sedlák. Krom toho zde najdou operátoři linky 155 i spoustu užitečných informací. „Například jaké bere pacient léky nebo s jakými chorobami se léčí,“ dodává vedoucí operačního střediska.

Lze obecně říci, že každá moderní technologie, která vede k úspěšné a včasné záchraně životů, je velkým přínosem nejen pro záchrannou službu, ale i pro ostatní členy Integrovaného záchranného systému.

Petr Janáček