Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Guvernér Rotary navštívil Třebíč
Guvernér Rotary navštívil Třebíč PDF Tisk Email
Středa, 22 Leden 2020 12:30

V úterý 14. ledna 2020 přijel na výroční návštěvu Rotary klubu Třebíč guvernér česko-slovenského Rotary distriktu 2240 Ilja Chocholous.

V odpoledních hodinách navštívil organizace, které náš klub podporuje: Denní rehabilitační stacionář pro tělesně a mentálně postižené Třebíč, Vrátka z.s. a Míša&Míša spolek pro handicapované. Pana guvernéra při návštěvách doprovázeli prezident našeho klubu pro letošní rok Jaromír Barák a klubový sekretář František Ryneš.
Při návštěvě stacionáře si DG prohlédl zařízení pořízené klubem a kvitoval, kolik peněz už RC Třebíč věnoval ve srovnání s velkými firmami. Paní ředitelka Pyrochtová nešetřila chválou na spolupráci.
Návštěva šicí dílny Sdružení Vrátka byla ve znamení prohlídky vyšívacího stroje. DG obdržel, kromě díků, levandulový polštářek.
Návštěva Míša a Míša byla velmi srdečná, Michal (Míša) předvedl, jak se pracuje s lisem a s hlínou při vyřezávání lamp. Také vedoucí Hana Nejedla poděkovala za poskytnutý dar, DG obdržel keramické srdce. František Ryneš DG Ilju Chocholouše provedl Židovskou čtvrtí s výkladem o budovách i obyvatelích. Pan guvernér vyjádřil naději, že se do Třebíče brzy vrátí.
Následující slavnostní schůzky v hotelu Zlatý kříž se zúčastnili všichni členové rotary klubu, připojil se i asistent guvernéra Jaroslav Benda.
Prezident Jaromír Barák guvernéra přivítal a představil mu členy klubu. Poté DG shlédl prezentaci o historii i současnosti klubu. „O třebíčském klubu slyším hlavně v souvislosti s výměnou mládeže, ale zjišťuji, že vaše aktivity jsou mnohem pestřejší,“ pochválil členy klubu.
Potom guvernér přednesl krátký projev s objasněním cílů svého roku a pozvánkou na Distriktní konferenci v Luhačovicích.
Večer při chutném jídle příjemně uplynul, DG obdržel klubovou vlaječku, „omluvenku“ a rozloučil se.

Jaromír Barák