Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Kdo se stane sportovcem roku?
Kdo se stane sportovcem roku? PDF Tisk Email
Středa, 01 Leden 2020 00:00

Anketa Sportovec města Třebíče 2019

Město vyhlašuje anketu Sportovec města Třebíče 2019. Hlasovat o nejlepšího sportovce, družstvo, trenéra či událost můžete na webu až do 10. ledna 2020.

Nominace:

Jednotlivci dospělí:

Radim Bence, fotbal, HFK Třebíč

Odchovanec třebíčského fotbalu, v HFK Třebíč působí od roku 2005. V krajském přeboru 2018/2019 byl druhým nejlepším střelcem mužstva s 8 brankami a v podzimní části ročníku 2019/2020 se trefil již čtyřikrát. V loňském roce vyhrál čtenářskou anketu Sportovec města Třebíče.

Magda Dosbabová, biatlon, TJ Spartak Třebíč

Na MČR 1. místo v orientačním biatlonu.

Vojtěch Fiala, taekwondo, TJ Třebíč

Úspěšný reprezentant ČR, už přes 10 let pravidelně vítězí na MČR ve sportovním boji v nejtěžších váhových kategoriích. V letošním roce vybojoval 3. místo na ME ve sportovním boji a na MS v Bulharsku se stal mistrem světa ve sportovním boji.

Lukáš Hlouch, baseball, Nuclears Třebíč

Mistr Evropy 2019 v kategorii do 23 let. Se seniorskou reprezentací 3. místo na olympijské kvalifikaci a 5. místo na ME mužů 2019.

Lukáš Hons, požární sport, Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina - ÚO Třebíč

V poháru Vysočiny získal 1. místo ve výstupu na věž, 1. místo ve dvojboji a 4. místo 100 m s překážkami.

Veronika Janíčková, atletika, TJ Spartak Třebíč

Bronzová z Českých akademických her na 100 m překážek, okresní rekordmanka na 100 m, krajská rekordmanka na 100 m překážek, šestá na MČR do 22 let na 100 m překážek

Tomáš Kříž, triatlon, TJ Spartak Třebíč

Český juniorský reprezentant v triatlonu. Na MČR 3. místo v triatlonu, závodil na ME v Holandsku v individuálním závodě (40. místo) a ve štafetě a reprezentoval ČR na 5 závodech Evropského poháru (nejlépe 9. místo v Polsku).

Vladimir Maleta, fotbal, HFK Třebíč

Ve svých 19 letech se stal v uplynulém ročního krajského přeboru mužů 2018/2019 nejlepším střelcem mužstva s 9 brankami a tuto pozici si udržel i po podzimní části ročníku 2019/2020 se 6 vstřelenými brankami.

Lukáš Nedvídek, hokej, Horácká Slavie Třebíč

Hokejový útočník HST, který v sezóně 18/19 získal téměř 1 kanadský bod na utkání.

Kateřina Neumanová, bikejöring, SK Tour sport Třebíč

Na MS belgických ovčáků v bikejöringu v kategorii žen získala 1. místo.

Lukáš Tomek, fotbal, SK FŠ Třebíč

Opora družstva mužů SK FŠ Třebíč. Za příkladný vzor dětem a mladým hráčům v klubu i fotbalovou inspirací na okrese Třebíč.

Tomáš Vilímek, atletika, TJ Spartak Třebíč

Stříbrný na MČR ve vrhu koulí, krajský rekordman výkonem 17,23 m

Luboš Vlčan, plavání, TJ Spartak Třebíč

Český pohár AXIS CUP JIHLAVA 2019 – 3. místo 50 m znak a 4. místo 50 m volný způsob.

Družstva dospělí:

Horácká Slavie Třebíč, hokej, muži

Dlouholetý a úspěšný účastník 1. Hokejové ligy ČR.

Nuclears Třebíč, baseball, muži

Vítězové nadstavbové části baseballové soutěže o extraligu. Finalisté Českého baseballového poháru 2019.

SK FŠ Třebíč, fotbal, muži

Postup v mistrovské soutěži tři ročníky po sobě, 2016/17 ze IV. třídy do III. třídy, 2017/18 z III. třídy do okresního přeboru a 2018/19 z okresního přeboru do 1. B třídy mužů, v polovině ročníku 2019/20 jsou na první příčce tabulky s náskokem 9 bodů.

TJ Spartak Třebíč, atletika, muži

Pátá příčka v I. lize.

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina - ÚO Třebíč, požární sport, muži

V krajské soutěži v požárním sportu 3. místo. V poháru Vysočiny v požárním sportu umístění na 1. místě.

Jednotlivci mládež:

Samuel Eliáš, atletika, TJ Spartak Třebíč

Bronzový z mistrovství České republiky žactva v hodu oštěpem.

Adam Havlíček, atletika, TJ Spartak Třebíč

Stříbrný na MČR v devítiboji žactva na dráze, bronzový na MČR v sedmiboji žactva v hale, bronzový na MČR ve skoku do výšky 190 cm.

Sára Krontorádová, plavání, TJ Spartak Třebíč

Letní pohár ml. žactva Morava: 1. místo 200 m poloh. závod, 3 x 2. místo na 100 m znak, 100 m motýl, 100 m volným způsobem, 3. místo na 800 m volným způsobem.

Vanesa Mícková, mažoretky, Mažoretky Cheerladies Třebíč

Úspěchy v kategorii solo baton profi kadet: Kvalifikace CMA – 1. místo, Finále CMA – Mistryně ČR, European Majorette sport championship Zagreb – 5. místo.

Úspěchy v kategorii baton kadet profi: Kvalifikace CMA – 1. místo, Semifinále CMA – 1. vícemistr kola, Mistrovství republiky CMA -  II.VICEMISTRYNĚ ČR.

Úspěchy v kategorii baton junior profi: Kvalifikace CMA – 1. místo, Semifinále CMA – mistr kola, Mistrovství republiky CMA -  II.VICEMISTRYNĚ ČR.

Úspěchy v kategorii defile klasik baton junior: I. Vicemistryně CMA, European Majorette sport championship Zagreb – 1.vícemistryně Evropy.

Michaela Mitisková, triatlon, TJ Spartak Třebíč

Starší žákyně, členka širšího výběru žákovské reprezentace – získala stříbrnou medaili na MČR v duatlonu a 6. místo na MČR v triatlonu. Členka mládežnického týmu, který se stal mistrem ČR družstev v duatlonu.

Radek Nechvátal, judo, TJ Spartak Třebíč

V přeboru ČR 3. místo.

Pavel Peroutka, baseball, Nuclears Třebíč

Na ME žactva v Třebíči bojoval s týmem o medaile. Podílel se na historicky nejlepší umístění ČR v rámci MS žáků 2019 na Tchaj-wanu, kde Češi obsadili osmou příčku.

Nikola Procházková, triatlon, TJ Spartak Třebíč

Dorostenka, získala stříbrnou medaili na MČR v duatlonu a 6. místo na MČR v triatlonu. Členka mládežnického týmu, který se stal mistrem ČR družstev v dualonu.

Matyáš Trešl, fotbal, SK FŠ Třebíč

Náhradník ve výběru brankářů ČR ve svém ročníku U14, člen krajské reprezentace U14. Vybrán do regionální fotbalové akademie Vysočina.

Patrik Válek, hokej, Horácká Slavie Třebíč

Hokejový útočník, kapitán a opora týmu juniorů.

Ondřej Vetchý, plavání, Plavecký oddíl Laguna Třebíč

Pravidelný účastník MČR v bazénovém plavání. Účastník LODM v roce 2019 (Kraj Vysočina reprezentoval v pěti plaveckých disciplínách).

Družstva mládež:

Horácká Slavie Třebíč, hokej, junioři

Úspěšné hokejové družstvo juniorů pod vedením kapitána Patrika Válka.

Nuclears Třebíč, baseball, starší žáci do 11 let

Třetí místo na MČR a třetí místo na Českém baseballovém poháru pro rok 2019.

Majorettes Sokol Třebíč, mažoretky, kadetky

Na MS v mažoretkovém sportu v Praze 2019 získali 5. místo. Na ME v mažoretkovém sportu Cirkvenica Chorvatsko 5. místo. Na MČR v Náchodě v mažoretkovém sportu 8. místo. Na kvalifikaci mažoretkového sportu v Ivančicích 2. a 3. místo (naše první soutěžní sezóna, fungujeme druhým rokem).

TJ Spartak Třebíč, plavání, mládež

MČR v dálkovém plavání 5. místo štafety v kategorii žactvo na distanci 4 x 1,25 km v čase 1:23:23,1.

TJ Spartak Třebíč, triatlon, mládež

Mládežnický tým se stal mistrem ČR v duatlonu, v Českém poháru v triatlonu skončil na 5. místě. Závodníci se pravidelně umisťují v závodech ČP a MČR do 6. místa a úspěšně reprezentovali Kraj Vysočina na Letní olympiádě dětí a mládeže.

SK FŠ Třebíč, fotbal, dorost U14

Stabilní výkonnost ve špičce své soutěže

Gym club Třebíč, gymnastika, mládež

Finále  ČASPV TeamGym v Trutnově (kategorie Junior A), Pohár města Příbrami (kategorie Junior A) 2. místo. Celoroční soutěž Český pohár TeamGym (kategorie Junior A) na 2. místo. Brněnský pohár TeamGym (kategorie Junior II) 4. místo.

Veteráni:

Milada Brabcová, triatlon, TJ Spartak Třebíč

Jedna z nejlepších českých triatlonistek v kategorii 40-49 let, získala zlatou medaili na MČR v duatlonu, na závodě Ironman Florida obsadila v kategorii 15. místo a časem 11:33:54 zlepšila svůj ženský okresní rekord.

Petr Mejzlík, triatlon, TJ Spartak Třebíč

Na MČR v Olympijském triatlonu na 2. místě. V kvadriatlonu na ME ve sprintu 2. místo, ME v dlouhém 2. místo, MČR 2. místo a MS 1. místo. Na Českém poháru 3. místo v aquatlonu a 3. místo v triatlonu. Světový pohár 1. místo v kvadriatlonu.

XI. Mezinárodní zimní MČR v dálkovém plavání pro rok 2019 získal 3. místo 3 km v kategorii Masters H, čas 1:03:02,7 a 3. místo 1,5 km, kategorie Masters H, čas 0:31:39,5.

Zdeněk Mikoláš, kvadriatlon, Klub ledních medvědů

ME 1. místo ve středním kvadriatlonu. Na MČR 1. místo střední kvadriatlon. ME 2. místo sprint kvadriatlon. MS 2. místo sprint kvadriantlon.

Petr Veleba, atletika, TJ Spartak Třebíč

Mistr ČR na 60 m překážek v hale a na 110 m překážek na dráze, stříbrný ve skoku vysokém a na 400 m překážek.

Trenéři:

Jiří Března, triatlon, TJ Spartak Třebíč

Vedoucí trenér SCM a mládežnického triatlonového týmu, který se stal mistrem České republiky v duatlonu. Nikola Procházková získala na MČR v duatlonu stříbrnou medaili. Tomáš Kříž je druhým rokem členem triatlonové juniorské reprezentace, na MČR v triatlonu získal bronz. Startoval na ME v Holandsku a pravidelně startuje v reprezentačním dresu na závodech Evropského poháru.

Jiří Kliner, atletika, TJ Spartak Třebíč

Trenér Tomáše Vilímka, Veroniky Janíčkové, Tobiáše Dvorského a dalších úspěšných atletů, vedoucí družstva mužů, které skončilo v I. lize na pátém místě

Filip Křen, fotbal, SK FŠ Třebíč

Trenér družstva mužů SK FŠ Třebíč – vítěze okresního přeboru družstva dospělí.

Jozef Libiak, baseball, Nuclears Třebíč

Jako hlavní trenér získal v roce 2019 s týmem starších žáků Třebíč Nuclears bronzové medaile v Českém baseballovém poháru i na mistrovství ČR

Trenérky:

Vendula Kaldová, triatlon, TJ Spartak Třebíč

Trenérka mládeže triatlonového oddílu TJ Spartak Třebíč, jako závodník získala bronzovou medaili na MČR v duatlonu.

Simona Kohoutová, mažoretky, Mažoretky Cheerladies Třebíč

Děvčata pod jejím vedení v letošním roce vybojovala tato krásná umístění 1. vícemistr Evropy 2019 baton klasic junior, Mistr ČR 2019 solo baton kadet, 1. vícemistr defilé klasik baton junior a 2. vícemistr ČR 2019 v kategoriích baton kadet a baton junior, Mistr kategorie baton klasik junior a 1. vícemistr Světového poháru ze St. Peterburg 2019 v kategorii podio baton junior, dále pak získaly mnoho medailí na nepostupových soutěžích

Eva Šalbabová, gymnastika, Gym club Třebíč

Je dlouholetou členkou a trenérkou a choreografkou oddílu. Za svoji trenérskou kariéru dovedla týmy na ME, vytrénovala několik mistrů ČR. V současné době trénuje i tým dívek Junior A (viz úspěchy v kategorii družstva mládež). Je také členkou Komise TeamGym pro ČR.

Sportovní akce roku:

Halahoj Třebíčský půlmaraton, běh, Třebíčský  půlmaraton z.s.

Halahoj Třebíčský půlmaratón je největším běžeckým závode na Třebíčsku, jedním z nevýznamnějších na Vysočině a prosazuje se i na republikové úrovni. O tom svědčí úspěch v anketě specializovaného webu Běhej.com, kde Halahoj Třebíčský půlmaratón zvítězil v anketě o závod první poloviny roku 2018. Závod byl letos vyprodaný za 14 minut a 15 vteřin. Jeho neodmyslitelnou součástí je Půlmaratonský festiválek, který perfektně spojuje sport s kulturou.

SHT Hrdinům, hokej, Horácká Slavie Třebíč

Soubor 3 speciálních utkání s doprovodným programem, při kterých HST vzdala HOLD vojákům, hasičů a zdravotnickému personálu z Nemocnice Třebíč.

McRai Cup, Třebíčský vytrvalostní pohár (běh, MTB, silniční časovka, triatlon), Spirálka

Největší seriál různých vytrvalostních závodů na Vysočině, kterého se zúčastní pravidelně více než 200 účastníků z celé Vysočiny. Třebíčský triatlon bývá pravidelně mistrovstvím Kraje Vysočina.

Mistrovství Evropy v baseballu žáků 2019, baseball, Nuclears Třebíč

Historicky největší a nejlépe obsazený evropský šampionát v kategorii do 12 let. V Třebíči se hrálo nejen o mistrovský titul a medaile, ale i o sestup z elitní skupiny a zároveň kvalifikace o postup na ME nejlepších týmů pro příští rok. Na Hvězdě se tak představilo celkem čtrnáct zemí.

Silvestrovský běh na Klučovskou horu, běh, Atletic Třebíč a ZŠ Světlo

Nejstarší nikdy nepřerušený třebíčský silniční závod s nezaměnitelnou atmosférou posledního dne v roce včetně česnekové polévky v cíli.

Třebíč Open 2019, fotbal, SK FŠ Třebíč

Pořadatel SK Fotbalová škola Třebíč a Nadační fond SK FŠ Třebíč. Třetí ročník mezinárodního turnaje Třebíč Open 2019. Účastníci Třebíč, Vícenice u Náměště, Přibyslavice, Velké Meziříčí a Rokytnice.

Třebíčské stovky a věže, požární sport, SDH Budíkovice

Zařazeno do Českého poháru v běhu na 100 m překážek a kvalifikační závod na postup na MČR PS v disciplíně Běh na 100 m překážek a Výstup do 4. patra cvičné věže.

Irini Martakidisová