Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Šance pro techniky
Šance pro techniky PDF Tisk Email
Neděle, 15 Prosinec 2019 07:27

Mikuláš do Jaderné elektrárny Dukovany přivedl hned 15 studentů posledních ročníků průmyslových škol, kteří přijeli na dvoudenní stáž. Využili tak jedinečné šance seznámit se s pracovním prostředím elektrárny a vyzkoušet si profese, které by mohli v budoucnu vykonávat.

„Šance pro technika“ přijelo do JE Dukovany 15 žáků průmyslových škol z celé ČR. „Všichni studují poslední ročník střední školy a brzy se budou rozhodovat co dál. Šance pro technika tak není jen možností poznat fungování elektrárny a práci energetiků, ale také si zvýšit šanci na případné budoucí uplatnění v dukovanské jaderce,“ sdělila specialistka pro nábor Linda Navrátilová. Během dvou dnů se za pomoci zkušených energetiků z jaderné elektrárny seznámí s reálnou podobou případného zaměstnání.

Hned první den mladí technici oblékli montérky a vydali se objevovat, jak vypadá práce provozního elektrikáře nebo strojníka energetických zařízení. Druhý den účastníky čekají praktické rady z personalistky a informace o tom, jak napsat životopis a uspět u výběrového řízení. Studenti ze středních průmyslových škol z Ostravy, Třebíče, Jihlavy, Brna a školy řemesel a služeb z Moravských Budějovic budou o krok blíže k případnému zaměstnání v oboru, kterým je jaderná energetika.

Jiří Bezděk