Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Uher si musí na TV vysílání nechat zajít chuť
Uher si musí na TV vysílání nechat zajít chuť PDF Tisk Email
Úterý, 24 Srpen 2010 21:16

Před časem jsme informovali o pěkné kulišárně vedení Třebíčské radnice. Za peníze daňových poplatníků si plánuje pořídit televizní volební kampaň.. V Třebíči totiž chtěla zřídit lokální televizi za 2 milióny plus dalších 400 tisíc DPH. Starosta Ivo Uher dokonce zveřejnil text veřejné zakázky a oslovil tři potenciální zájemce. Třebíčskou firmu Yashica, Direkt Film z Brněnska a Amigi Consulting z Pelhřimova. Do dvanácti dnů měli předložit nabídky.

V termínu podaly nabídky 4 uchazeči. Hodnotící komise dvě první nabídky z různých důvodů vyloučila. Zůstaly jen dvě. Za vysílání do konce roku chtěla lepší z nich účtovat jen asi půl  miliónu, za celý příští rok 1,5 miliónu korun. No řekněte, nekoupili byste?

A tak starosta Ivo Uher (ODS, zvolený KSČM) chtěl na radě města prosadit podpis smlouvy. Jenomže rada města po odstoupení Daneše Burgeta (ODS, nyní na kandidátce Pro Třebíč) je pouze šestičlenná. Přesto ke schválení jakéhokoliv návrhu potřebuje předkladatel většinu čtyř hlasů. Posledního zasedání rady města se zúčastnili pouze čtyři členové. „Místostarosta Miloš Mašek (ČSSD) se pohádal se starostou Uhrem tak, že starosta ze zasedání vypadl jak cukrář. Rada nebyla usnášení schopná. A tak nemohlo dojít ani k podpisu smlouvy na zřízení městské televize. Podpis měl být do 16. srpna. Zahájit vysílání v polovině září, tedy ještě před volbami, se jen těžko dá stihnout. To je teď pasé a pasé bude i třebíčská radniční televize“, prozradil nám úředník města s výhradou anonymity. Další jednání rady se totiž uskuteční až 26. srpna. 

Roztržka mezi socialisty a modrými ptáky má tedy jeden pozitivní vedlejší produkt. Nezatíží městskou kasu o podobný paskvil, kterým jsou Třebíčské noviny. A neotráví předvolební klima.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 04 Říjen 2010 08:32