Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Collegium Marianum bude v Náměšti
Collegium Marianum bude v Náměšti PDF Tisk Email
Pondělí, 16 Září 2019 00:00

Na zámku v Náměšti nad Oslavou se v sobotu 21. září 2019 uskuteční 29. Zámecký koncert, který bude jako tradičně vyvrcholením zámecké hudební sezony.

V programu složeném z děl barokních autorů Johanna Sebastiana Bacha a Františka Jiránka se představí jeden z nejvýznamnějších českých souborů Collegium Marianum s uměleckou vedoucí Janou Semerádovou.

„Pražský soubor Collegium Marianum se od svého založení v roce 1997 věnuje provádění hudby 17. a 18. století se zaměřením na české a ve střední Evropě působící autory. Jako jeden z mála takto profilovaných profesionálních souborů v ČR má na repertoáru nejenom koncertní díla, ale pravidelně se také věnuje scénickým projektům, jak se mohli posluchači náměšťských koncertů již několikrát v minulých létech přesvědčit“, představuje účinkující kastelán zámku Marek Buš.

Hlavní částí programu budou díla Johanna Sebastiana Bacha. Z jeho hudebního odkazu zazní velmi známá Suita č. 2 h-moll a ukázky z Bachovy rozsáhlé kantátové tvorby. „Posluchači vyslechnou árie z dvou světských kantát – Kávové a Selské a celou církevní kantátu Jauchzet Gott in alle Landen, tedy Jásejte Bohu všechny země, dílo sepsané pro koloraturní soprán, barokní trubku, smyčce a continuo a sólových partů se v ní ujmou sopranistka Kristýna Vylíčilová a hráč na klarinu Jaroslav Rouček“, uvádí k programu Marek Buš.

Bachova tvorba bude doplněna Koncertem D-dur pro flétnu, smyčce a orchestr českého skladatele a Bachova současníka Františka Jiránka, v němž se jako sólistka představí umělecká vedoucí souboru Collegium Marianum, flétnistka Jana Semerádová.

Koncert začíná v zámecké knihovně v sobotu 21. září v 17 hodin, jednotné vstupné je 300 Kč. Rezervace vstupenek je možná na tel. č. 568 620 319 nebo na adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Marek Buš