Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Hlasujte pro Židovskou čtvrť!
Hlasujte pro Židovskou čtvrť! PDF Tisk Email
Sobota, 14 Srpen 2010 15:59

Agentura CzechTourism, provozovatel portálu s tuzemskými nabídkami www.kudyznudy.cz, vyhlásila letos už druhý ročník soutěže „Ceny Kudy z nudy 2010“. V užším výběru figuruje i desítka turistických cílů z Vysočiny. Veřejné hlasování skončí až 31. srpna. Do konce prázdnin tedy může každý návštěvník stránek http://www.toleti.cz/cenykudyznudy2010/seznam_v.html posunout k vítěztví některou z následujících turistických aktivit našeho kraje.

 

Jihlavské podzemí je druhé největší na území republiky. Celková délka chodeb činí 25 km a v nejhlubším místě vede trasa 13 km pod povrchem. Návštěvníky nejvíce fascinuje fosforeskující chodba.

Židovská čtvrť v Třebíči je unikátním souborem 123 dochovaných domů. Mezi ně patří například synagogy, budova židovské radnice nebo chudobinec.

 

Strašidelný zámek Draxmoor v Dolní Rožínce představuje fantastickou expozici kombinovanou atraktivními exponáty, originálními sklepními prostory, středověko-pohádkovým tržištěm a stylovou krčmou s kouzelnou obsluhou a čarodějnými lektvary.

Spa a wellness v Resortu Svatá Kateřina nadchne každého, kdo chce načerpat novou energii a odpočinout si v krásném prostředí uprostřed přírody. Během pobytu se můžete zúčastnit masáží, aromaterapie nebo léčivých zábalů. Nechybí také příležitost ke sportovnímu vyžití.

Klášterní komplex v Želivě byl založen již ve 12. století. V padesátých letech zde byl internační tábor pro kněze a řeholníky. Komplex je tvořený množstvím staveb, mezi které patří např. klášter, konvent, opatství, Trčkův hrad či renesanční dům, kde se nachází palírna.

HLINÍKárium v Humpolci, kam se podle známého filmu „odstěhoval Hliník“ je recesistické muzeum, ve kterém shlédnete kromě fotografií a rekvizit s Hliníkem také ukázky z filmu Marečku, podejte mi pero.

Přečerpávací vodní elektrárna Dalešice je druhou nejvýkonnější vodní elektrárnou v České republice. Veřejnost si může prohlédnout výrobní prostory elektrárny a podzemí hráze.

Ovčí farma Agroekofarma Kadeřávek ve Žďárských vrších nabízí ubytování pro jednotlivce i rodiny s dětmi. Na farmě si můžete vyzkoušet jízdu na traktoru, pohladit jehňátko nebo se věnovat zpracování ovčí vlny.

Když vkročíte do Městského muzea ve Svratce, je to jako byste se vrátili do časů našich babiček a dědečků. Můžete nahlédnout do krámků řemeslníkům, koloniálu nebo posedět ve školní lavici té doby.


Jitka Svatošová

Aktualizováno Úterý, 07 Září 2010 13:41