Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Na Dukovanské okruhy vyjedou i elektrokola
Na Dukovanské okruhy vyjedou i elektrokola PDF Tisk Email
Úterý, 10 Srpen 2010 10:30

V sobotu 14. srpna 2010 proběhne 16. ročník cyklistického závodu Dukovanské okruhy. Zařazena bude i kategorie elektrokol. Skupina ČEZ je partnerem závodu. Závod pořádá cyklistický oddíl TJ Spartak Třebíč. Start jednotlivých kategorií bude od 8:45 hodin před JE Dukovany. Děti a závodníci na elektrokolech pojedou malý okruh (7 km), ostatní kategorie pojedou velký okruh (21 km). Již tradičně jsou zváni i všichni starostové a starostky (také místostatostové a místostarostky) z okolí, pro které bude připravena speciální kategorie – „Starostovské kolečko“. Od 14:30 hodin bude probíhat časovka na trase EDU – Třebenice (14 km), kde bude na závěr připraveno pro závodníky občerstvení.

„Žádné změny jsme pro závodníky nepřipravili. Trasa je opět stejně kopcovitá jako každý rok. Čekají je náročná stoupání, která prověří jejich fyzičku. Kdo by na náš závod přijel poprvé, tak trasa vede před hráz Dalešické vodní elektrárny, kolem rozhledny Babylon do Mohelna, nádherným sjezdem k řece Jihlavě a nahoru k obci Dukovany,“ říká ředitel závodu Miroslav Čaněk.
Pro závodníky, ale i jejich doprovod a další návštěvníky bude připraven závod na elektrokolech: „Každý zájemce si může zdarma vypůjčit elektrokolo od Půjčovny elektrokol v Dalešickém pivovaře, která budou na místě k dispozici. Formou časovky se pak vydá každý sám na malý okruh. Samozřejmě je možné přijet i na vlastním elektrokole,“ informuje Kristýna Vohlídková z oddělení komunikace JE Dukovany.

Petr Spilka

  

Aktualizováno Pondělí, 16 Srpen 2010 06:50