Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Kde na to vezmou?
Kde na to vezmou? PDF Tisk Email
Pátek, 03 Květen 2019 07:30

Podnikatelé a živnostníci se zajímali o rozvoj Třebíče

Přes sto podnikatelů a živnostníků se sešlo v pondělí 29. dubna na setkání členů Okresní hospodářské komory Třebíč, na kterém starosta Pavel Pacal prezentoval investiční a rozvojové plány města pro aktuální volební období. Starosta podnikatelům zároveň poděkoval za to, že se podílejí na zajišťování služeb a řešení potřeb občanů města i širokého okolí.

„K prioritě nás všech patří podpora výstavby nových jaderných bloků v Dukovanech a s tím také příprava města na tak velkou investici jako je vybudování obchvatu Třebíče, příprava průmyslové zóny Rafaelova II a také zajištění, příprava a prodej pozemků pro výstavbu rodinných domů,“ uvedl starosta Pavel Pacal.

Změnit by se podle něj měl i prostor autobusového nádraží. Třebíčské architektonické kanceláře se spojily a připravily studii, která zpracovává možné využití tohoto místa. Nového vzhledu se také dočká Karlovo náměstí. Generální oprava čeká Národní dům, upraví se i vnitřní prostory ve Fóru.

Parkování pálí občany i podnikatele. Město plánuje parkovací dům

Neutěšený stav v počtu parkovacích míst by měl pomoci řešit nový parkovací dům v areálu třebíčské nemocnice. Měl by pojmout až dvě stě vozidel. V plánu je také vybudování odstavného parkoviště na Hrotovické ulici.

Nové kruhové objezdy a plošná oprava silnic

Dopravě ve městě pomohou dva nové kruhové objezdy v ulici Rafaelova a na křížení ulice Cyrilometodějské, Brněnské a Velkomeziříčské, kde je v současné době provizorní kruhový objezd. Na aktuální opravu povrchu silnice v ulici Bedřicha Václavka navážou další. „Postupně opravíme důležité silnice v celé Třebíči,“ avizoval Pavel Pacal.

Radnice myslí také na sportování a trávení volného času občanů

Rekonstrukce by se měl dočkat i zimní stadion. „Jsme ve fázi před dokončením územního rozhodnutí. Budeme hledat externí zdroje pro rekonstrukci,“ informoval starosta a dodal, že investice je odhadována na 240 milionů korun.  Kapacita bude kolem 2 700 míst, všechny budou k sezení. Třebíč se rozroste také o nový skate park a v roce 2020 o nový in-line okruh u Bažantnice v délce 3,5 km. Do tří let chce radnice vybudovat přístavbu hvězdárny o planetárium. Usiluje také o cyklostezku Třebíč-Vladislav. Ta by mohla být výhledově protažena až do Náměště nad Oslavou.

Eva Fruhwirtová