Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Kamion vypravovaný Oblastní charitou Třebíč dorazil na Ukrajinu
Kamion vypravovaný Oblastní charitou Třebíč dorazil na Ukrajinu PDF Tisk Email
Čtvrtek, 02 Květen 2019 08:05

Kamion s nemocničním vybavením dorazil dne 17. dubna 2019 do okresní nemocnice ve městě Velykyj Bereznyj na Zakarpatské Ukrajině. Humanitární pomoc zajistila Oblastní charita Třebíč.

Na ukrajinské straně za velkého přispění řádových sester Kongregácie dcér sv. Františka z Assisi, jež v městě Velykyj Bereznyj provozují misijní komunitu. S Oblastní charitou Třebíč dlouhodobě spolupracují ve prospěch místních obyvatel.

Dle vyjádření vedoucího Střediska sv. Vincenta a sv. Josefa, Mgr. Jaroslava Františka Žáka, pod něhož humanitární pomoc v Oblastní charitě Třebíč spadá, a který na Ukrajině pomoc předával, má okresní nemocnice v městě Velykyj Bereznyj kapacitu 102 nemocničních lůžek. Podařilo se tedy vybavit asi pětinu nemocničních pokojů. Vedle polohovacích lůžek i nočními stolky, dále zásilka obsahovala vybavení lékařského a sesterského pokoje a další nezbytné zdravotnické potřeby pro zdejší pacienty.

Ředitel nemocnice pan Rohach Vasyl vyjádřil velké poděkování všem s tím, že si pomoci váží a využije ji ke zkvalitnění péče o nemocné. Situace v nemocnicích na Ukrajině je velmi složitá, protože se nedostává dostatek dotací pro zajištění potřebné péče a provoz je

Jaroslav Fr. Žák