Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Napnúť plachty
Napnúť plachty PDF Tisk Email
Úterý, 16 Duben 2019 11:32

Muzeum Vysočiny Třebíč zve své příznivce na výstavu výtvarných děl manželů Piačkových. Ta se koná od 19. dubna do 2. června 2019 v prostorách konírny třebíčského zámku. Vernisáž proběhne tradičně ve čtvrtek 18. dubna od 17 hodin. Vernisáží vás provede kurátor výstavy Jan Dočekal.

Júlia Piačková se narodila v roce 1961 v Hlohovci. Dvacetiletá absolvovala Střední průmyslovou škola textilní v Brně. V letech 1981 - 1987 studovala na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě (doc. Milan Raša, prof. Elvíra Antalová a prof. Igor Rumanský). Júlia Piačková si odnesla z akademického studia ovlivnění prof. Rumanským (jednoduchá linie portrétní kresby). Věnovala se textilnímu výtvarnictví, patnáct let učila odborné předměty adepty umělecké keramiky. Postupně se vyhranila v kresbě, grafice a v malbě. V grafice uplatňuje nejčastěji kombinaci čárového leptu a mezzotinty, méně často xerografii. Vytvořila návrhy poštovních známek. Vedle klasické malby užívá kombinaci s asambláží. Uplatňuje akvarel a tempe

Igor Piačka se narodil v roce 1962 v Třebíči. Záhy po narození s matkou za otcem na Slovensko. V letech 1983 – 1989 studoval na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě, v ateliéru volné grafiky a knižní tvorby u prof. Albína Brunovského. V tom čase pobyl rok na Académie royale des Beaux – Arts v belgickém Bruselu u prof. Philippa Maese. Poté, až do roku 2003, působil pedagogicky na své almě mater v Bratislavě, na katedře grafiky vedl kurz figurální kresby. Od toho roku je umělcem ve svobodném povolání. Je členem prestižního Sdružení českých umělců grafiků Hollar. Věnuje se kresbě, malbě, grafice, ilustrační a známkové tvorbě.

Obrazy, grafika

termín: 19. dubna – 2. června 2019

místo: Zámek Třebíč, konírna

vstupné: 50/25 Kč

otevírací doba: denně mimo pondělí 9–12 13–17 hodin

Eva Novotná