Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Velikonoční tvoření s Enery a divadlo
Velikonoční tvoření s Enery a divadlo PDF Tisk Email
Čtvrtek, 11 Duben 2019 00:00

Týden před Velikonocemi, o víkendu 13. - 14. dubna bude patřit dukovanské Infocentrum rodinám s dětmi. Speciální velikonoční exkurze budou přizpůsobeny rodinným návštěvám a doplněny o zážitkové vyprávění k velikonočním tradicím a zvykům. Chybět nebudou ani dílničky, ve kterých si budou moci malí i velcí zájemci nabarvit vajíčko, uplést vlastní pomlázku nebo vytvořit velikonoční věnec z kraslic. Pestrý program doplní nové divadelní představení O princezně na hrášku.

Velikonoční i vánoční tematické víkendy se konají v Infocentru elektrárny pro velký zájem již pravidelně. V sobotu i v neděli budou v Infocentru Jaderné elektrárny Dukovany fungovat tvořivé dílny vedené studentským spolkem Halahoj z třebíčského katolického gymnázia. Malí i velcí návštěvníci si budou moci nabarvit klasické vajíčko nebo vytvořit velikonoční věnec z kraslic. Chlapci a tatínci se mohou vrhnout na pletení pomlázek, pro všechny bude připravena dílna na výrobu oblíbených květináčových zápichů.

 

Návštěvníci budou moci využít také prohlídky Infocentra s odborným výkladem přizpůsobeným věku zájemců. Kromě profesionálních průvodkyň budou děti doprovázet po celý víkend také maskoti – oblíbení skřítci Eneři: Watík a Joulinka. Nově oproti minulým letům pak přijede Dřevěné divadlo Jana Hrubce s pohádkou O princezně na hrášku. Začátky představení v sobotu v časech 10.00, 14.00, 16.00 hodin. V neděli program doplní velikonoční povídání o tradicích a zvycích v kinosále v 10.00 a ve 14.00 hod.

Jiří Bezděk

 

Aktualizováno Pondělí, 08 Duben 2019 15:52