Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Vlk (opzice) se nažere a koza (rozpočet) zůstane celá
Vlk (opzice) se nažere a koza (rozpočet) zůstane celá PDF Tisk Email
Pátek, 01 Březen 2019 09:05

Radnice umožní občanům rozhodnout o části městského rozpočtu

Od 1. března budou moci Třebíčané spolurozhodovat o využití části městského rozpočtu. Zastupitelé vyčlenili pro letošní rok částku 3,5 milionu korun, o jejímž využití rozhodnou občané v anketě na webu města www.trebic.cz.

V letošním roce se jedná o pilotní projekt participativního rozpočtu, kde obyvatelé Třebíče budou moci ovlivnit to, jaké investiční projekty se v letošním roce zrealizují. Pro letošní rok je vybráno 12 projektů, které vybrali pracovníci městského úřadu na základě potřebnosti a podnětů ze strany veřejnosti.

„Jedná se o opravy komunikací v ulicích Lesní, Čelakovského, Bartošova nebo Bartuškova, opravy chodníků v ulicích M. Majerové a Hilbertova, rozšíření parkoviště v Revoluční ulici, opravy dětských hřišť v ulicích Kubišova, U Obůrky nebo na Týnské a opravy sportovních hřišť v Heyrovského ulici nebo v Račerovicích,“ popsal letošní možnosti participativního rozpočtu starosta města Pavel Pacal.

Pro příští rok už budou podněty a projekty podávat sami občané a to už od začátku letošního dubna. Veškeré informace, termíny a formuláře pro podávání svých návrhů najdou lidé, kteří mají zájem podílet se svým nápadem na rozvoji města, od 1. dubna 2019 na městských webových stránkách.

Irini Martakidisová