Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Marcel Svoboda daroval za svůj život více než 45 litrů krve
Marcel Svoboda daroval za svůj život více než 45 litrů krve PDF Tisk Email
Neděle, 20 Leden 2019 17:23

Zaměstnanec Městského úřadu v Třebíči bezplatně daruje krev více než třicet let. Za tu dobu absolvoval zhruba 100 odběrů krve a 20 odběrů krevní plazmy.

„V mládí jsem začal s dárcovstvím kvůli vlastním prodělaným zdravotním problémům a už jsem u toho zůstal. Krev bezplatně daruji už od svých osmnácti let a všechny odběry proběhly tady v Třebíči,“ uvedl dárce krve Marcel Svoboda, který obdržel morální ocenění Zlatý kříž II. stupně.

„Oceňuji vás a všechny dárce, nikdo z vás to nedělá ze zištných důvodů ale pouze z morální odpovědnosti a touhy pomoci dalším lidem a toho si velice vážím. Já jsem také několikrát daroval krev, hlavně za studií v Olomouci ale i tady v Třebíči,“ poděkoval dlouholetému dárci starosta města Pavel Pacal. „Chci vyzvat radu i zastupitele města, abychom na jaře šli darovat krev a stali se pravidelnými dárci,“ dodal starosta.

Třebíčské odběrové středisko má aktuálně 6.150 aktivních dárců krve a to nejenom z Třebíčska, ale také z Jihlavy, Havlíčkova Brodu i Nového Města na Moravě a realizuje v průměru 10 tisíc odběrů ročně.

Irini Martakidisová