Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Rozpočet kraje prý je uspokjivý
Rozpočet kraje prý je uspokjivý PDF Tisk Email
Čtvrtek, 29 Červenec 2010 10:33

Pohled na stávající stav rozpočtu kraje Vysočina by se dal okomentovat slovem realistický. V polovině roku se celkové daňové příjmy krajské pokladny pohybují 4 procenta nad rozpočtovaným statusem. „Připravovaný rozpočet daňových příjmů na rok 2011 bude na doporučení analytiků nastaven na 101% hodnoty rozpočtu roku 2010,“ avizuje Vladimír Novotný, náměstek hejtmana pro oblast financí.

„Aktuální příjmy ze sdílených daní se v případě kraje Vysočina pohybují lehce nad hranicí rozpočtovaných hodnot. „Dalo by se tedy mluvit o mírném optimismu,“ nechal se slyšet Vladimír Novotný. Jeho tvrzení vychází z čísel, která v polovině roku avizují čtyř procentní nárůst očekávaných krajských daňových příjmů.
Lehce optimistická jsou i daňové výnosy prvního prázdninového měsíce, kdy je krajský rozpočet 260 miliónů nad plánovanými příjmy. To je však způsobeno náběhem daní právnických osob podávajících daňové přiznání k 30. 6., a proto tento pozitivní trend ve vývoji daňových příjmů může být do konce roku eliminován.

I přes současný pozitivní vývoj plnění příjmů kraj Vysočina sestaví rozpočet na rok 2011 o pouhé jedno procento nad rozpočet roku 2010. „Pracovní verzi příštího rozpočtu budu mít na stole v průběhu září. V měsíci říjnu a listopadu ho dostane k dispozici finanční výbor a rozpočtová komise, předpokládám, že krajští zastupitelé ho projednají v prosinci na jednání krajského zastupitelstva,“ uvedl Vladimír Novotný, náměstek hejtmana kraje Vysočina pro oblast financí.

 

Jan Nechvátal

Aktualizováno Čtvrtek, 19 Srpen 2010 08:44