Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Starosta přivítal Tři krále
Starosta přivítal Tři krále PDF Tisk Email
Sobota, 05 Leden 2019 00:00

Ve čtvrtek 3. ledna v 15 hodin byla slavnostně zahájena Tříkrálová sbírka. Oblastní charita Třebíč zapečetila pro tuto akci 514 pokladniček, se kterými bude v městech a obcích chodit přes tisíc koledníků.

Starosta Pavel Pacal Tři krále náležitě přivítal a popřál jim štědré dárce a hodně úspěchů. Tři králové v doprovodu koledníků a prostých lidí v kostýmech se poklonili a složili dary Ježíškovi v jesličkách u vánočního stromu. Na náměstí pokračoval asi hodinový program, vystoupili žáci ze Základní školy na Václavském náměstí, zpívaly se koledy, děti se mohly svézt na poníkovi, podávaly se teplé nápoje.

Tříkrálová sbírka na Třebíčsku probíhá již tradičně. Vedoucí skupiny koledníků musí být starší patnácti let a nosí u sebe průkaz, který jej opravňuje sbírku provádět. Koledníci nosí pokladničku s červenobílým logem Charity, zapečetěnou dvěma pečetěmi.

Letošní Tříkrálová sbírka bude sloužit pro vybudování zázemí pro osobní asistenci a pro projekt záchranné sítě, který pomáhá lidem v tísni v okresu Třebíč.

Irini Martakidisová