Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Návštěvníci festivalu „vyšlapali" 200 tisíc korun
Návštěvníci festivalu „vyšlapali" 200 tisíc korun PDF Tisk Email
Úterý, 27 Červenec 2010 06:19

Náměšť nad Oslavou, 27. 7. 2010 – Do sedla oranžového kola usedlo během uplynulých dvou dnů na tři sta návštěvníků hudebního festivalu Folkové prázdniny. Již čtvrtým rokem tvoří tento charitativní projekt součást doprovodného programu významné hudební akce.

Na oranžovém kole Nadace ČEZ mohl každý z účastníků přeměnit minutu své vlastní energie na finanční prostředky. Rodinné centrum Houpačka Ivančice „vydělalo“ pouze o několik desítek korun více než protihráč – 100 376 Kč. Třebíčské mateřské centrum si z Náměště odnáší 100 340 Kč. Symbolické šeky budou předány při slavnostním ukončení festivalu tuto sobotu.

Na festival zavítala a podpořila akci světoznámá operní pěvkyně Magdalena Kožená (na fotografii). Dobré věci pomohl tradičně také starosta města Náměšť nad Oslavou Vladimír Měrka, přidali se radní kraje Vysočina Marie Kružíková, tiskový mluvčí Jaderné elektrárny Dukovany Petr Spilka společně s týmem zaměstnanců elektrárny, ředitel Vodních elektráren ČEZ Zdeněk Saturka.

Za Nadaci ČEZ usedl na velocipéd Jan Husák, člen správní rady. V sedle kol samozřejmě nechyběly zástupkyně obdarovaných organizací – za Třebíčské mateřské centrum to byla Anna Machátová, za rodinné centrum Houpačka Ivančice Kateřina Pokorná. Podpořit návštěvníky v charitativním šlapání přijela i legendární postava české cyklistiky Josef Zimovčák.

„V naší společnosti se nedostatečně podporuje to běžné a jakoby samozřejmé – funkční rodina. Proto se velice těžko shání prostředky pro mateřská centra, jejich aktivity, které rodinu scelují. Jsem velice ráda, že se podařilo touto skvělou akcí nejen vypomoci zařízením na Vysočině a jižní Moravě, ale také spoustě lidem ukázat, jak centra fungují a co rodinám nabízí,“ sděluje zakladatelka Mateřských center v České republice Rut Kolínská, která se také se svým manželem aktivně podílela na výši vyšlapaných částek pro mateřská centra.  

„Bylo fantastické, že šlapali v podstatě lidé ze všech věkových, sociálních, společenských i jiných vrstev - děti, dospělí, staří, muži, ženy, partneři, manželské páry, příbuzní, přátelé, náhodní kolemjdoucí, pozvaní hosté a příznivci, VIP i novináři. „Šlapali“ jsme si navzájem bez ohledu na to, komu a jak moc penízky přirůstají. A ti, co nešlapali, fandili! Skvělá akce, skvělá atmosféra pro skvělé věci, které děláme,“ sděluje své dojmy Anna Machátová, vedoucí Třebíčského mateřského centra.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ v několika grantových programech podporuje sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Nadace ČEZ se díky objemu rozdělených příspěvků řadí ke špičce nadací v České republice.

Jana Štefánková

Aktualizováno Pátek, 06 Srpen 2010 06:50