Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Velkorysý dar hospici
Velkorysý dar hospici PDF Tisk Email
Pátek, 14 Prosinec 2018 08:44

Společnost OSC a.s. předala v polovině prosince Domácímu hospici sv. Zdislavy Třebíč finanční dar ve výši 100.000 Kč. Navázala tak na předchozí dary v souhrnné výši 200 tisíc a stala se jedním ze zásadních partnerů hospice. Setkání se zúčastnili za Oblastní charitu Třebíč zástupci služby Eva Vráblová a primář MUDr. Ladislav Kabelka a za štědrého dárce předseda představenstva Jindřich Kysela.

Cílem prvotního kontaktu v roce 2016 bylo vyjádření uznání zaměstnancům hospice za jejich práci a přístup ke klientům. Aktuálně zástupce společnosti vyjádřil respekt k dynamickému rozvoji služby a ke komplexnosti pokrývající všechny aspekty paliativní péče. „Oceňuji prvotřídní profesionální přístup všech pracovníků i dynamiku, se kterou se služba rozvíjí. Vzhledem k tomu mě nepřekvapuje obrovský zájem ze strany veřejnosti o její využití. Je nám ctí tímto způsobem pomoci a službu podpořit,” komentoval dar Jindřich Kysela.

Zástupci hospice ocenili přístup a lidský zájem dárce o činnost střediska. „První setkání bylo na úrovni dárce a obdarovávaný. Nyní šlo o velice milé, až přátelské setkání, které pro nás bylo obohacující, mimo jiné, díky diskuzi o personalistice, přístupu ke kolegům i o jednání s klienty. Podobné setkání je pohlazením, nejen proto, že někdo finančním darem ocení naši činnost,” uzavřela setkání Eva Vráblová.

Domácí hospic sv. Zdislavy Oblastní charity Třebíč poskytl své služby v roce 2018 více jak 200 klientům.

Petr Palovčík