Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy NA ZÁMKU V NÁMĚŠTI ZAZNÍ NA PRVNÍ NEDĚLI ADVENTNÍ 2. PROSINCE ADVENTNÍ KONCERT.
NA ZÁMKU V NÁMĚŠTI ZAZNÍ NA PRVNÍ NEDĚLI ADVENTNÍ 2. PROSINCE ADVENTNÍ KONCERT. PDF Tisk Email
Pátek, 30 Listopad 2018 12:34

Zámecký adventní koncert je již jedenáct let tradičním zahájením adventu a zároveň ukončením zámecké hudební sezony na náměšťském zámku. „Program letošního koncertu připravilo Trio barokní hudby trumpetisty Pavla Hromádky, hobojisty Dušana Foltýna a varhaníka Tomáše Thona. V zámecké knihovně tak opět zazní restaurované historické varhany z roku 1745 “, představuje letošní koncert kastelán zámku Marek Buš.

Trio barokní hudby vzniklo koncem 90. let minulého století jako sdružení tří sólistů, kteří se spojili k provozování staré hudby. Od počátku soubor vyhledává skladby starých mistrů pro nástrojové složení trubka, hoboj a varhany, které dají vyniknout kombinacím trubky a hoboje, nebo umělci přistupují k úpravám skladeb dle dobových zvyklostí. Soubor natočil tři CD z chrámu Sv. Ducha v Opavě – Barokní hudba v Českých zemích, Češi a barokní Evropa z farního kostela sv. Jana Křtitele v Hlučíně (Studio Matouš, Praha) a Barokní hudba napříč Evropou z chrámu sv. Václava v Ostravě (Radioservis, Praha), které se setkaly s vynikajícím oceněním odborných časopisů Harmonie, Varhaník a Českého rozhlasu.

„Kombinace hudebního zvuku varhan, trubky a hoboje je okouzlující. Navozuje slavnostní atmosféru a skvěle se hodí do adventního a vánočního času. Interpreti navíc představí méně známá a málo hraná díla českých i zahraničních tvůrců barokní hudby. A jak již je tradicí, posluchači budou moci po skončení koncertu přijmout pozvání správy zámku na malé adventní občerstvení. A protože je v knihovně již chladno, doporučuji teplé oblečení“, dodává k pozvání Marek Buš.

TRIO BAROKNÍ HUDBY

Pavel Hromádka – trubka, Dušan Foltýn – hoboj, Tomáš Thon – varhany

PROGRAM: STARÁ HUDBA PO CESTÁCH EVROPY

Koncert zazní v knihovně náměšťského zámku v neděli 2. prosince od 17 hodin.

Jednotné vstupné: 100 Kč.

Více informací na www.zamek-namest.cz

Marek Buš