Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Ukryto v depozitáři
Ukryto v depozitáři PDF Tisk Email
Čtvrtek, 15 Listopad 2018 00:00

Ukryto v depozitáři je novinka připravená Muzeem Vysočiny Třebíč. Jedná se o cyklus programů představující jednotlivé muzejní sbírky. Cílovou skupinou jsou senioři. Programy se konají jednou za měsíc, vždy ve čtvrtek od 9:00 do 10:00 hodin v depozitáři muzea na Kosmákově ulici 1319/66 v Třebíči.

 

Na podzimní a zimní období jsme připravili hodinové lektorované programy pro starší věkovou skupinu. V sezóně 2018/2019 jsme se rozhodli zpřístupnit seniorům prostory depozitáře na Kosmákově ulici a představit jednotlivé muzejní sbírky, které jsou zde uložené.

 

Začínáme již v listopadu (22. 11.) komentovanou prohlídkou s názvem Co ukrývá muzejní depozitář. Božena Kabelíková provede zájemce celým depozitářem, vysvětlí, k čemu slouží, jaké sbírky a podsbírky jsou v něm uchovávány, jak se s nimi pracuje a mnoho dalšího.

V prosinci (13. 12.) se Silva Smutná zaměří na oblast etnografie. Tématem jejího programu budou Účesy, čepce, šátky k ženskému lidovému kroji, které si návštěvníci budou moci rovněž prohlédnout. V lednu 2019 (17. 1.) si připomeneme vánoční tradici betlemářskou. Tomáš Hartman představí betlémy uložené v depozitáři, a to nejen třebíčské, ale i získané od tvůrců nebo sběratelů z jiných regionů. V únoru (14. 2.) potěší seniory program věnovaný zbraním ve sbírkách muzea. Celý cyklus zakončí v březnu (14. 3.) pracovnice přírodovědného oddělení Muzea Vysočiny Třebíč, seznámí seniory s bohatou, systematicky budovanou botanickou a zoologickou sbírkou.

 

 

Milena Veselá,

 

Aktualizováno Sobota, 10 Listopad 2018 22:50