Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Charitní pečovatelská služba Třebíč má 2 nová auta
Charitní pečovatelská služba Třebíč má 2 nová auta PDF Tisk Email
Sobota, 27 Říjen 2018 13:55

V regionu Třebíčska je trvalá poptávka po zajištění pečovatelských služeb. Oblastní charita Třebíč tyto služby zajišťuje v poměrně velké oblasti a neobejde se tedy bez vybavení služebními vozy. V letošním roce 2018 pomohl k nákupu 2 nových vozů Renault Clio pro terénní pečovatelskou službu i Fond Vysočiny.

„Z Fondu Vysočiny jsme obdrželi dotaci ve výši 45% na nákup 2 nových vozů. Díky tomu jsme mohli novými auty nahradit stará auta ve špatném technickém stavu. Pečovatelky se nyní spolehlivě dostanou k lidem i ve vzdálenějších částech regionu,“ děkuje za podporu Kraje Vysočina Helena Pavelková, koordinátorka pečovatelské služby.

Charitní pečovatelská služba Třebíč je jednou ze služeb Střediska sv. Zdislavy Oblastní charity Třebíč, které zajišťuje terénní zdravotní a sociální služby v domácnostech. Pečovatelky pomáhají dospělým a seniorům se sníženou soběstačností, kteří nemohou sami nebo s pomocí rodiny zvládat každodenní činnosti.

Služba se poskytuje přímo v domácím prostředí. Jde např. o pomoc při sebeobsluze, při osobní hygieně, pomoc s údržbou domácnosti, s nákupy či vyřizováním osobních záležitostí.

 

„Zájem o naše služby je trvalý. Snažíme se vyjít vstříc každému, kdo naši službu potřebuje. Péči poskytujeme nejen ve městech Třebíč, Hrotovice a Náměšť nad Oslavou, ale i v jejich vzdálenějším okolí. A právě pro zajištění péče v okolních obcích Náměště a Třebíče budou nová auta využívána,“ popisuje koordinátorka služby. „I když to bude znít jako klišé, je pravda, že i díky dobrému technickému vybavení můžeme naplňovat hlavní smysl naší služby, kterým je to, že lidé mohou dál žít svůj život tam, kde jsou doma a kde se cítí dobře.“

Helena Pavelková

 

Aktualizováno Středa, 31 Říjen 2018 12:45