Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V Třebíči je o koalici rozhodnuto!
V Třebíči je o koalici rozhodnuto! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 18 Říjen 2018 14:39

Radu města Třebíče bude tvořit 9 zastupitelů, jak jsme již v analýze hned po komunálních volbách předpověděli. O jednoho placeného radního však ubude, i když se moc neušetří. Mezičasem byly odměny uvolněným zastupitelům podstatně navýšeny. Ale je to krok správným směrem.

Kdo tedy usedne v třebíčské radě? Podle sdělení dosavadního starosty Pavla Janaty bude novým starostou Pavel Pacal (Pro TR), prvním místostarostou se stane Miloš Hrůza (ANO), dalšími uvolněnými místostarosty pak Pavel Janata (KDU-ČSL) a posledním placeným Vladimír Malý (ČSSD).

Druhého radního, i když neuvolněného, bude mít ANO v osobě Zuzany Kratochvílové a dva neuvolněné radní budou mít také Břehy, Milana Zeiberta a Svatavu Křížovou. Místo v radě zbude i na Jana Burdu (TmD) a na Martinu Bártovou z ODS.

Náš server se k této informaci dostal už 16. října dopoledne. V té době tvrdil budoucí starosta na tiskové konferenci v Jihlavě, že o ničem neví!

Koaliční smlouva podle tiskové mluvčí radnice ještě podepsána není. To se očekává v pondělí ráno, pravidelná páteční konference byla proto přesunuta právě na pondělí. Tam se novináři zřejmě doví i o rozdělení resortů.

Na první pohled vypadá rada města dosti děsivě. Uvidíme, jak si nové vedení radnice povede. Příště se zamyslíme nad možnostmi a případnými důsledky vládnutí této „národní fronty“.

František Ryneš