Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Srdce plné respektu
Srdce plné respektu PDF Tisk Email
Pátek, 05 Říjen 2018 07:50

V sobotu 29. září 2018 se za hojné účasti veřejnosti uskutečnil na třebíčském Karlově náměstí již třetí ročník charitativní kulturní události s názvem Srdce plné respektu, kterou pořádá společnost MANN+HUMMEL. I v letošním roce akci provázela veřejná sbírka, jejíž výtěžek byl v celé výši věnován na dobročinné účely.

Na základě hlasování veřejnosti tak předal jednatel společnosti MANN+HUMMEL (CZ) Rostislav Khýr společně s HR Business Partnerkou centra sdílených služeb MANN+HUMMEL Service s.r.o. Evou Doležalovou dárkový šek třebíčské organizaci Střed, z.ú., kterou na podiu zastoupila ředitelka Martina Bártová a PR specialistka Eliška Lisá. Celkový výtěžek sbírky činil 155 865 Kč.

„Srdce plné respektu není pouze název naší charitativní kulturní události, ale vyjadřuje zároveň to, co jako firma cítíme. Naše srdce je plné respektu vůči organizacím, které pomáhají přesně tam, kde je pomoc potřeba. Jsme proto hrdými partnery regionálních organizací a jsme rádi, že jim můžeme poskytnout prostor k představení jejich činností. Letošní třetí ročník tohoto krásného setkání určitě nebude poslední,“ sdělil jednatel MANN+HUMMEL (CZ) Rostislav Khýr.

Lidé se se zájmem zastavovali u stánků organizací, se kterými společnost MANN+HUMMEL spolupracuje. Neodolatelné byly palačinky a káva z Kavárny Pohodička, kterou provozuje organizace Domov bez zámku z Náměště nad Oslavou. Výrobky z chráněných dílen i dárky pro rodinu a přátele bylo možné zakoupit ve stánku sdružení Vrátka či ve stánku Oblastní charity Třebíč. Pro nejmenší pak byly připravené dílničky ve stánku Barevného světa a pohybové aktivity v režii sdružení Střed. Novinkou byl stánek třebíčského Esko-T, který návštěvníkům ukázal, jak správně třídit odpad, a kde se děti mohly zábavnou formou naučit, jak rozpoznat odpad ke třídění či jak vypadají výrobky z recyklovaného materiálu. „Jsme rádi, že jsme poskytli prostor našemu partnerovi Esko-T, je to první vlaštovka směrem, kterým se chceme vydat při pořádání našich dalších akcí. Ekologie a témata jako je čistý vzduch, čistá voda a čistá mobilita patří mezi globální strategické směry naší společnosti,“ řekla Monika Nováčková, tisková mluvčí společnosti MANN+HUMMEL Service.

Společnost působící v automobilovém průmyslu na přední pozici v oblasti filtrace na akci reprezentoval stánek, díky kterému mohli návštěvníci nahlédnout do světa MANN+HUMMEL. Čekala zde na ně zábavná soutěž ve shazování filtrů pomocí míčku či dotazník, za jehož vyplnění si mohli vychutnat kávu nebo čaj zdarma u Kavárny Pohodička organizace Domov bez zámku. Zájemci se také mohli vyfotit u fotostěny ve tvaru zeleného Jaguáru nebo se posadit v části stánku připomínající reálnou zasedací místnost MANN+HUMMEL a sledovat nové náborové spoty a videa o firmě a z dalších akcí pořádaných společností v roce 2018. Zástupkyně personálního oddělení pak poskytovaly další informace o firmě a volných pracovních pozicích.

Hudební vystoupení zpříjemnila sobotní odpoledne všem, kteří přišli, a že návštěvníků nebylo málo. „Neznáme přesně celkový počet, ale odhadujeme, že v průběhu celého odpoledne dorazilo na sedm tisíc lidí, především během vystoupení skupiny Mirai a Vojty Dyka s B-Side Bandem,“ odhadl návštěvnost kulturní charitativní akce tiskový mluvčí výrobní společnosti MANN+HUMMEL Jiří Juránek.

V 16 hodin program akce zahájilo moderátorské duo Pavla Bláhy a Jany Vránové, kteří na pódium uvedli místní funky kapelu Disconnexion. Tu následně vystřídalo dívčí seskupení Vesna, které rozezvučilo náměstí tóny svých folklórních písní. Po jejich vystoupení přišel na řadu vstup Hitrádia Vysočina, které v rámci akce Srdce plné respektu slavnostně zakončilo projekt Srdce Vysočiny a převzalo z rukou komisaře agentury Dobrý den certifikát o zápisu rekordu v počtu 10 298 pověšených srdíček se vzkazy na speciální konstrukci ve tvaru srdce. Ta byla v uplynulých měsících k vidění při jejím putování po celé Vysočině, během kterého mohli obyvatelé našeho regionu využít příležitosti pověsit své srdíčko se vzkazem a dokázat, že lidé z Vysočiny mají ta největší srdce. V 19 hodin ovládla pódium oblíbená kapela Mirai, jejíž skvělé vystoupení i přes stupňující se zimu roztančilo návštěvníky a nabilo je další porcí pozitivní energie. Večerní hudební program pak zakončil koncert osmnáctičlenného brněnského swingového orchestru B-Side Band v čele s Vojtou Dykem, na který navázal slavnostní ohňostroj jako třešnička na závěr akce.

„První ročník se konal v třebíčském Fóru pro necelé tři stovky návštěvníků. Uvědomili jsme si, jak je taková událost důležitá, proto jsme se rozhodli, že změníme koncepci akce a pokusíme se v Třebíči vytvořit novou tradici,“ uvedl Bernd Boketta, jednatel organizace MANN+HUMMEL Service.

V tomto roce slaví společnost MANN+HUMMEL 25 let své existence v České republice a oslavy tohoto jubilea provází všechny její akce a aktivity.

Monika Nováčková