Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Zárubice se těší z Oranžového hřiště
Zárubice se těší z Oranžového hřiště PDF Tisk Email
Čtvrtek, 20 Září 2018 07:30

Obyvatelé malé vísky na Vysočině mohou nově využívat hřiště u kulturního domu, které prošlo rekonstrukcí a nabízí nové herní prvky. Na jejich pořízení přispěla Nadace ČEZ grantem 130 tisíc korun.

Děti, studenti ale třeba i senioři v Zárubicích u Třebíče mohou svůj volný čas naplnit pohybem a hrou na novém, Oranžovém hřišti od Nadace ČEZ. Ta na pořízení workoutové sestavy, venkovního posilovacího stroje, skluzavky či kolotoče přispěla grantem 130 tisíc korun.

Slavnostní otevření hřiště proběhlo za účasti zástupců obce a Nadace ČEZ v pátek 14. září v podvečer. „Hřiště bude volně přístupné po celý den a věříme, že si ho budou lidé vážit a nedojde k poškození. Rádi bychom, aby zde trávily čas všechny věkové skupiny,“ uvedl starosta obce Luboš Křivánek.

„Rodina Oranžových hřišť se nám už pořádně rozrostla, jen loni jsme finančně podpořili vznik 54 nových hřišť v hodnotě více jak 19 mil. korun. Mezi nejoblíbenější patří právě workoutová hřiště a samozřejmě i herní plochy pro nejmenší děti s kolotoči a skluzavkami,“ doplnila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Jiří Bezděk