Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy 28. ZÁMECKÝ KONCERT
28. ZÁMECKÝ KONCERT PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Září 2018 07:33

Zámecký koncert je vždy vrcholem hudebních akcí na náměšťském zámku. „Dramaturgie těchto koncertů vychází ze snahy navázat na významnou hudební tradici, kterou na počátku 19. století založil v Náměšti tehdejší majitel panství Jindřich Vilém Haugwitz a zároveň představit kvalitní interprety staré hudby. Nejinak tomu bude i letos, kdy program koncertu připraví světový hornista Radek Baborák se svým souborem Baborák Ensemble“, představuje letošní hudební lahůdku kastelán zámku Marek Buš.

Baborák Ensemble založil hornista a dirigent Radek Baborák. Jeho členy spojuje radost ze vzájemného sdílení hudby mistrů čtyř stylových období, entusiasmus při objevování neznámých skladeb a hledání osobitého, netradičního vyznění kompozic, které jsou ensemblu dedikovány, nebo autorsky upraveny. Jádrem komorního souboru je lesní roh a smyčcové kvarteto, hrající ve složení Dalibor Karvay, Martina Bačová - housle, Karel Untermüller - viola, Hana Baboráková - violoncello. Již od prvních koncertů a projektů se tato formace rozšiřuje podle repertoárových a stylových potřeb jednotlivých skladeb.

Toto základní nástrojové obsazení souboru bude na náměšťském koncertu doplněno o další lesní roh, dva hoboje, fagot, kontrabas a cembalo a program představí vrcholná díla barokních skladatelů (Händel, Mouret, Vivaldi, Corrette a Telemann).

Koncert zazní v knihovně náměšťského zámku v sobotu 15. září od 17 hodin. Jednotné vstupné: 300 Kč.

Marek Buš