Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Sekáč "trochu jinak"
Sekáč "trochu jinak" PDF Tisk Email
Pátek, 24 Srpen 2018 07:00

Chceme lidi spojovat a ukázat, že se můžeme společně dobře bavit. Vymysleli jsme projekt Sekáč "trochu jinak“. A v čem je jiný? Kromě toho, že se u nás oblečete a pobavíte, dozvíte se o problematice duševního zdraví a nemoci. Podpořit nás můžete ještě před vypuknutím akce zakoupením odměny, kterou si vyberete na Hit Hit.

Koupí odměny přispějete k realizaci našeho projektu Sekáč "trochu jinak" a zasláním příspěvku získáte dvě věci:

1) odměnu

2) dobrý pocit, že jste nás podpořili.

Jak to začalo

Jsme ženské, které rády nakupují v sekáči. Baví nás vybírat, hledat originální kousky. A tak jsme se rozhodly spojit příjemné s užitečným, propojit svoji zálibu s dobrou věcí. Propojit oblečení z druhé ruky s problematikou duševního zdraví a nemoci. Však i každý z nás je tak trochu "z druhé ruky", ale navíc "originální kousek". Co je náš cíl?

Projekt Sekáč trochu jinak je založen na myšlence, že všichni máme podobná přání a potřeby, všichni řešíme obdobné problémy. Ať jsme "zdraví" nebo trpíme nějakou duševní nemocí. A všichni se chceme dobře bavit. Již loni jsme uspořádali happeningové odpoledne na zahradě našeho zařízení Paprsku naděje, které letos chceme zopakovat. Kromě prodeje oblečení z druhé ruky, módní přehlídky, občerstvení, hudební produkce Spirituál Kvintetu a dalších interpretů, bude k vidění výstava obrazů člověka trpícího duševním onemocněním a vystoupí i spisovatelka se svým životním příběhem spojeným s duševní nemocí. Návštěvníci si budou moci zakoupit její knihy. Vše bude doplněno vstupy o problematice duševního zdraví, soutěžemi a kvízy. Projektem chceme přispět k bourání předsudků o duševních nemocech, propojit místní komunitu. Chceme ukázat, že lidé s duševními problémy žijí mezi námi a jsou stejní jako my.

Získané peníze by nám pomohly finančně zajistit program akce. Potřebujeme zaplatit kapely, podium s osvětlením, aparaturu s ozvučením.

Detaily

Sekáč trochu jinak se uskuteční 14. 9. 2018 na zahradě zařízení Paprsku naděje - Centra služeb pro podporu duševního zdraví Třebíč, které se nachází na adrese Gen. Sochora 705, Třebíč. Akce bude probíhat od 14:00 do 22:00 hodin a je určena pro všechny.

... a ještě něco navíc

Myslím, že již jenom natáčení našeho videa bylo super, užili jsme si to. Zase nás to přiblížilo kousek víc k sobě navzájem.

Kdo jsme?

Jsme tým pracovníků Paprsku naděje - Centra služeb pro podporu duševního zdraví Třebíč. Již 20 let podporujeme lidi s duševním onemocněním. Snažíme se, aby byli co nejvíce samostatní, aby se mohli zapojit do běžného života místní komunity.

Proč to děláme?

Protože nás to baví. A proč Hit Hit? Tak tohle je pro nás výzva, něco nového, zatím nevyzkoušeného. Jdeme do toho!

Marie Paločková