Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Na nových veřejných toaletách
Na nových veřejných toaletách PDF Tisk Email
Středa, 15 Srpen 2018 05:23

Výstavba nových veřejných toalet, které jsou první vlaštovkou v připravované revitalizaci Karlova náměstí, je dokončena. Otevření je naplánováno na středu 15. srpna 2018. Občané a návštěvníci města je najdou na nové adrese ve dvoře na Karlově náměstí 28/22.

Objekt nových veřejných toalet je umístěn ve dvoře na Karlově náměstí – v průjezdu mezi ČSOB bankou cestovní kanceláří TIPATOUR. Do loňského roku zde sídlila prodejna Music House. „Celá rekonstrukce spočívala ve výměně venkovní kanalizační přípojky, nových odpadů, elektrických a vodovodních rozvodů v celém objektu, vybetonováním nových podlah a rozdělením prostoru novými příčkami,“ popsala prvotní práce místostarostka Marie Černá.

Došlo k opravě střechy na celém objektu s odvodem vody do zásobníku, je opravena fasáda nejen na objektu, ale i na přilehlých garážích včetně nových vrat. Celý dvůr byl kompletně předlážděn. „Abychom zbytečně neplýtvali pitnou vodou, je veškerá dešťová voda z objektu sváděna do zásobníků a následně bude zpětně využita pro splachování na toaletách,“ vysvětlila důvody odvádění vody do zásobníku Černá.

Nové toalety jsou oproti původním bezbariérové. Je zde i přebalovací a kojící místnost pro rodiče s dětmi. Důstojnějšího zázemí se také dočká obsluha toalet.

Cena za využití toalet zůstává stejná a to 5 korun. Nově je vstup opatřen platební terminálem a turniketem, který lidem umožňuje platbu v hotovosti i kartou. Otevírací doba zůstává stejná jako na starých záchodcích, které skončí svůj provoz ke dni otevření nových.

Rekonstrukci provedla společnost RENO – stavební firma za celkovou částku 3,8 milionu korun bez DPH.

Irini Martakidisová