Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Na Březové je živo
Na Březové je živo PDF Tisk Email
Úterý, 13 Červenec 2010 05:30

Nezisková společnost STAN, která provozuje celoroční outdoorové tábory (v rekreačních střediscích Březová u Rokytice nad Rokytnou na Vysočině  a Relaxa ve Staré Vsi U Rýmařova v Jeseníkách), přichází i o letošních letních prázdninách s nejširší nabídkou tematicky zaměřených turnusů pro děti a mládež od 8 do 18 let.

Kromě  vysokolanových center, lezeckých stěn,  paintballu, airsoftu a dalších adrenalinových atrakcí, již třetím rokem úspěšně probíhá projekt „Vyzkoušej si svoje budoucí povolání“.

Chceš se stát profesionálním vojákem a přežít různé nástrahy, policistou, který umí zadržet dealery drog, hercem pohádek, chceš umět šermovat jako romantičtí hrdinové středověku či baroka, chceš být dobrým horolezcem, mistrným kouzelníkem anebo třeba neohroženým bodyguardem?  To vše se mohou táborníci naučit v letošních krátkých kurzech, při nichž se přímo dotknou jednotlivých profesí, vyzkoušejí si jejich obtížnost i půvab. V rekreačních střediscích společnosti STAN neprožívají děti virtuální realitu, kterou nabízejí různé počítačové hry, ale realitu samu! V táborech této společnosti, která patří k nejoblíbenějším v ČR, se přes prázdniny vystřídá až 3 000 dětí.

 

 

A kdo tedy letos rekreační střediska Březová a Relaxa v rámci tohoto projektu navštíví?

Program:
 

Především to bude letos již potřetí Armáda České republiky (AČR).

Ve dnech 14.-15. 7.  se od 10 hod. v RS Březová uskuteční „invaze“ techniky a vojáků AČR: pozemní technika: Tatra, Landrower, obrněný transportér Pandur II. Následovat bude letecká technika: přílet bojového vrtulníku Mi 24/ 35 či Mi 17 a vrtulníku W3A Sokol, výsadek parašutistů ( od 11 hod.)

Od 14 hod. 14.7. do 12 hod. 15.7. , tedy přes noc, proběhne společný kurz: základy přežití v tísni ( vojáci + táborníci).

Součástí tohoto programu je také setkání s profesionálním vojákem AČR Jaroslavem Kulíškem, který se mimo jiné zúčastnil „Války v Zálivu“ v Iráku a v jiných misích. Besedy s J. Kulíškem se budou konat v každém RS od cca 9 h. do cca 12 h.)

Ve dnech 18.-19.8. se RS Březová uskuteční v daném časovém harmonogramu totéž.

 

Další program projektu:

 

14. 7.  v RS Březová:

Zásahová jednotka Policie ČR. Ukázka zadržení dealerů drog či zmaření teroristického útoku na vybraný objekt - pomocí pyrotechniků. Kontakt s policejní technikou a výzbrojí, laserová střelnice.


21.7. v RS Březová:

Pohádkové bytosti. ( od 14. hod.) Princezna a princ ( Petra Tenorová a Martin Kraus z pohádky Z. Zelenky  „Kouzla králů“) v kostýmech, na koních a o tom, jak se točí pohádka včetně malého kurzu herectví.

 

22.-23.7. v RS Březová:

Kurz sebeobrany a obrany VIP ( instruktoři Security System). ( celodenně)

 

25.7. RS Březová ( od 14. hod.):

Škola kouzel s kouzelníkem Richardem Nedvědem.

 

Jiří Špaček

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktualizováno Pátek, 30 Červenec 2010 09:02