Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Přepážky oddělení evidence řidičů budou 29. června uzavřeny
Přepážky oddělení evidence řidičů budou 29. června uzavřeny PDF Tisk Email
Pátek, 29 Červen 2018 06:36

Upozorňujeme všechny klienty, že v pátek 29. 6. 2018 budou z technických důvodů zcela uzavřeny přepážky obsluhující agendy řidičů na Městském úřadě Třebíč. Tento den tedy nebude možné vyřídit žádost o vydání řidičského průkazu, vyřídit digitální kartu, ani si hotové doklady vyzvednout.

Toto opatření je nařízeno centrálně pro všechna pracoviště v republice, v souvislosti s přechodem na nový systém Centrálního registru řidičů a Digitálního tachografu (dne 29. 6. 2018 nebude možné v těchto systémech provádět žádné operace).

Od 2. 7. 2018 budou všechny přepážky opět otevřeny. Žádosti bude možné podávat již podle nové právní úpravy, s digitalizovanou fotografií a podpisem. Pro žadatele to znamená, že nebudou muset pořizovat papírovou fotku. Úředníci z agendy řidičů budou fotografie buď stahovat z jiných registrů, nebo pořizovat přímo na přepážkách. To neplatí pro žadatele o mezinárodní řidičské průkazy, kde povinnost přinést k žádosti papírovou fotku zůstává.

Další vítanou změnou v novém systému je zavedení možnosti vyřídit si řidičák na kterémkoli obecním úřadu obce s rozšířenou působností. Podmínkou je vyzvednutí hotového dokladu na stejném úřadu, kde si žadatel požádal.

Pouhá výměna řidičáku bez zápisu změn zůstává zdarma. Pokud chce žadatel nějaké změny, například rozšířit řidičák o novou skupinu, poplatek činí 200 korun. Pokud řidičák ztratíte a žádáte nový, poplatek je také 200 korun. Za řidičák tipu blesk, který je vyřízen do pěti pracovních dnů zaplatí žadatel 700 korun, stejně jako za digitální kartu. Pokud žadatel mění trvalý pobyt, nemusí už měnit řidičský průkaz, protože ten nově nebude obsahovat místo trvalého bydliště.

Irini Martakidisová