Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíč hostila rotariány z Oschatzu
Třebíč hostila rotariány z Oschatzu PDF Tisk Email
Pátek, 22 Červen 2018 09:25

Minulý víkend navštívila Třebíč delegace rotariánů z partnerského města Oschatz v Německu. Součástí skupiny byli i čtyři studenti tamního gymnázia, kteří v loňském roce hostili třebíčské gymnazisty. O ně se také starali tři studenti státního Gymnázia Třebíč, Anička, Aneta a Václav.

Delegace si prohlédla baziliku sv. Prokopa, Zadní synagogu, prošla se židovským městem a na závěr náročného programu relaxovala v Akvaparku Laguna. V sobotu byla na programu návštěva Znojma a Miroslavi a grilování na dvorku v Židech.

V pátek po poledni přijal hosty z Německa i jejich hostitele z Rotary klubu Třebíč starosta Pavel Janata. Vedoucí delegace Armin Möbius, letošní prezident Rotary klubu Oschatz-Torgau a člen městské rady, mu předal dopis a tekutý pozdrav od starosty Oschatzu pana Kretschmara. Pavel Janata hosty seznámil s historií Třebíče, jejím rozvojem a současnými perspektivami. Studenti se živě zajímali o všechny oblasti hospodářského, kulturního i sportovního života. Beseda se nesla ve velmi přátelském duchu. Na závěr setkání vyjádřil starosta Pavel Janata své potěšení z toho, že ho rotariáni spolu se studenty z partnerského města navštívili, že udržují dobré vztahy na úrovni radnic, a že podobná partnerství vznikají „zdola“, mezi zájmovými organizacemi a sportovci. To chce město podporovat.

Příští rok je v plánu reciproční návštěva Třebíčanů v Oschatzu.

František Ryneš