Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Malování portrétů vyneslo hospici 15 tisíc
Malování portrétů vyneslo hospici 15 tisíc PDF Tisk Email
Čtvrtek, 14 Červen 2018 06:41

Jeden z nejlepších českých ilustrátorů a výtvarníků kreslených příběhů Petr Kopl zorganizoval na festivalu komiksů CRWECOM speciální dílnu, kde spolu s dalšími autory maloval zájemcům portréty za libovolný příspěvek. Výtěžek akce byl určen pro Domácí hospic sv. Zdislavy Třebíč. V závěru festivalu vedoucí hospice Eva Vráblová a koordinátorka sociální péče Eva Hanáková převzaly od Petra Kopla pokladničku, která obsahovala 15.123 korun.

Netradiční sbírku svým uměním podpořili mimo autora nápadu i Murin Wolf, Sára Ostaševská, Honza Mareš, Yuffie, Zuzana Martínková, Dan Černý, Anna Sammartino, Eduard Arapidis, Tomáš Kučerovský, Bára a Jakub. „Bylo to zase úžasné, tak jako vždycky. Jsem velmi rád a vděčný zároveň za podporu kolegů. Bez jejich snahy by byl můj nápad jen pouhým nápadem a o takovém výdělku na dobrou věc bych si mohl nechat jen zdát,“ okomentoval akci Petr Kopl.

Přítomnost groteskních příšerek a super hrdinů na festivalovém dění nevystrašil zástupkyně hospice, naopak je těšil zájem o téma doprovázení a činnosti hospiců. „Bylo příjemné vidět, že se lidé nespokojili jen s faktem, že příspěvkem pomohou, ale skutečně se zajímali, jak vlastně hospic funguje a co vše jsme schopni umírajícím a jejich rodinám nabídnout. Stále se utvrzujeme v tom, že taková osvěta je velice důležitá,“ uzavřela příjemnou akci Eva Vráblová.

Petr Kopl podporuje Domácí hospic sv. Zdislavy dlouhodobě a svojí tvorbou podpořil i jednotný grafický design Oblastní charity Třebíč. Velice si toho vážíme.

Marie Paločková