Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Autoři komiksů podpoří Domácí hospic sv. Zdislavy
Autoři komiksů podpoří Domácí hospic sv. Zdislavy PDF Tisk Email
Pátek, 08 Červen 2018 06:15

Na víkendovém festivalu komiksů bude opět vysočinský rodák, přední český výtvarník a tradiční podporovatel Domácího hospice sv. Zdislavy Petr Kopl malovat portréty návštěvníků a výtěžek věnuje hospici. Výzvu vyslyšelo i několik dalších autorů kreslených příběhů a zapojí se do netradiční výtvarné a charitativní disciplíny. Festival Crwecom 2018 se koná v sobotu 9. 6. v klubu CROSS v Praze Holešovicích.

„Ochota Petra Kopla je úžasná a velice si jí vážíme. Nejde zdaleka o první podobnou aktivitu, maluje pro hospic už po několikáté. Nesmírně důležitý je i přínos informativní, kdy zprávy o hospicovém hnutí dostává do prostředí většinou mladých lidí,“ hodnotí aktivitu Eva Vráblová vedoucí střediska sv. Zdislavy Oblastní charity Třebíč, pod nějž hospic spadá.

 

Když Petr Kopl maloval před dvěma lety na Crwecomu poprvé, komentoval akci takto: „Když jsme plánovali kreslení pro Charitu, padl návrh, že by měl být spodní limit za obrázek. Téměř komukoli jsem to řekl, mě upozornil, že když bude spodní limit, nikdo nedá víc. Byl jsem nesmírně rád, že lidé tyto skeptiky ZKLAMALI NA PLNÉ ČÁŘE!!! Nakreslilo se celkem 19 obrázků + 4, které šly do aukce, a celkem se vydělalo 7 900!!! To znamená, že průměrně dal každý více než třikrát tolik, co musel! Byla to smrtelná rána všem pesimistům, kteří nevěří v lidskou dobrotu.“

„Rozhodnutí, zda akci podpoříte, je na vás. Návštěva festivalu Crwecom může být ale jistě velice zajímavým víkendovým počinem. Nabízí mimo malování autogramiády, burzy, akce pro děti, stolní hry, křty novinek a mnohé další,“ zve Eva Vráblová, která osobně výtěžek malování na akci přebere.

Marie Paločková

 

Aktualizováno Pátek, 08 Červen 2018 06:21