Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Happy run ve Valči
Happy run ve Valči PDF Tisk Email
Úterý, 05 Červen 2018 07:18

Běžci s EPPkou a Nadace ČEZ přispěli mamince z Velkého Meziříčí na motomed

Spolek Happy run pořádající charitativní běhy podporuje různě znevýhodněné osoby také prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem. Její projekt Motomed  pro Lucku podpořila sportující veřejnost a Nadace ČEZ částkou 50 tisíc korun. Některé lidské osudy se nemocí nevídaně zkomplikují, když se však odhodlání čelit překážkám spojí s pomocí a solidaritou druhých, není vše ztraceno. Paní Lucie z Velkého Meziříčí, maminka pěti dětí, se několik let léčila s vysokým tlakem. Následkem toho u ní došlo k tzv. disekci aorty, která jí letos v dubnu praskla. Do té doby, než onemocněla, pracovala jako zdravotní sestra na oddělení ARO. Po náročné operaci se bohužel nepodařilo zachránit cévní zásobení míchy a došlo k nevratnému poškození a spastické paraplegii - ochrnutí nohou. Vzhledem k diagnóze je pro Lucii důležité procvičování dolních končetin jako prevence ztuhlých kloubů, které lze provádět s rehabilitační pomůckou Motomed.

Její pořizovací cena však byla pro rodinu Lucky poměrně vysoká, proto se pomoci ujal spolek Happy Run. Ten již v minulosti ve spolupráci s Nadací ČEZ podpořil prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem rodiny, které se kvůli vážné nemoci jednoho z členů ocitly v tíživé životní situaci.

Pro projekt Motomed pro Lucku vysportovali uživatelé aplikace rychle potřebné body, které nadace převedla na finanční příspěvek 50 tisíc korun.

„Díky aplikaci EPP Nadace ČEZ a rovněž díky bodům sportujících můžeme Lucce pomoci pořízením Motomedu a podpořit ji v rehabilitaci, “ vzkázala jednatelka spolku Happy Run Monika Palátová.

„Naši EPPkaři se při přidělování bodů podpořeným organizacím i jednotlivcům setkávají s příběhy, které se mohou kdykoli protknout s těmi jejich. Proto mě těší solidarita s těmi, kteří naši pomoc potřebují,“ dodala ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Kromě pomoci Lucce se dostalo podpory také rodině Vávrových z Chroustova. Maminka Jitka se stará o svého manžela po těžkém úrazu, který zanechal silné následky a o tři malé děti. Běhu s názvem Happy Run ve Valči 26. května se zúčastnilo 430 běžců. Zaplacením startovného nebo nákupem účastnických triček přispěli Vávrovým částkou 260 000.

Jana Štefánková