Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V létě míčovky, v zimě hokej.
V létě míčovky, v zimě hokej. PDF Tisk Email
Pátek, 01 Červen 2018 06:23

Pokojovice na Třebíčsku mají nové víceúčelové hřiště

Neudržovaný betonový plácek v malé obci Pokojovice u Třebíče se proměnil v moderní sportovní plochu. Přispěla na ni Nadace ČEZ částkou 400 tisíc korun.

Poslední květnovou neděli strávili děti i dospělí z malé obce Pokojovice na Vysočině hrou i zábavou na nově otevřeném Oranžovém hřišti Nadace ČEZ.  Herní, betonová plocha byla na parcele č.18/3 i před tím, v zimě ji využívali místní pro bruslení a hokej, útočiště pro tréninky poskytovala celoročně i Sboru dobrovolných hasičů Po nákladné rekonstrukci, na kterou přispěla nadace ČEZ částkou 400 tisíc, dostalo hřiště nový povrch a osazení mantinely.

„Obnovou povrchu došlo k vytvoření víceúčelového sportoviště. V zimě se zde opět bude hrát lední hokej, v létě hřiště poslouží volejbalu, tenisu, házené či nohejbalu,“ poznamenal starosta obce Aleš Bárta.

Hřiště mohou kromě hasičů využívat i členové místní tělovýchovné jednoty, děti z MŠ a ZŠ v Heralticích i široká veřejnost.

„Zejména menší obce preferují víceúčelová hřiště pro různé sporty stále více. Nabízejí uspokojivou alternativu k městským sportovním centrům, navíc zde děti cvičí na čerstvém vzduchu. Proto Nadace ČEZ výstavbu či obnovu takových hřišť ráda podporuje,“ dodala její ředitelka Michaela Ziková.

Grantový program Oranžové hřiště otevřela Nadace ČEZ v roce 2003. Od té doby se rodina hřišť značně rozrostla. Oblíbená jsou hřiště s interaktivními a lezeckými prvky, přibývá i hřišť pro seniory a víceúčelových sportovních ploch. Jen v loňském roce podpořila nadace částkou přesahující 19 milionů korun výstavbu a vybavení 54 Oranžových hřišť.

Jana Štefánková