Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíčská radnice sice pochybila, ale ne tak moc
Třebíčská radnice sice pochybila, ale ne tak moc PDF Tisk Email
Pátek, 18 Květen 2018 00:00

Antimonopolní úřad rozhodl: Třebíč vypsala zakázku správně

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zamítl koncem dubna návrh firmy AVE na prověření veřejné zakázky na čištění a zimní údržbu komunikací a veřejných ploch v jižní části Třebíče. V rozhodnutí ÚOHS je uvedeno, že nebyly zjištěny důvody pro uložení nápravného opatření.

Výběrové řízení vyhlásila radnice v dubnu 2017. Na čistění a zimní údržbu severní části města se přihlásila jedna firma, na jižní část dvě společnosti (KLEE s.r.o. a AVE CZ). S nejnižší nabídkovou cenou byla vybrána společnost KLEE s.r.o., neúspěšná firma AVE CZ podala proti výběru dodavatele námitku k ÚOHS.

„Došlo k tomu, že město kvůli prověřování zakázky nemohlo s vítěznou firmou podepsat smlouvu o zajištění služeb. Protože se blížily zimní měsíce a nutnost provádět zimní údržbu komunikací, radnice ve stavu nouze zadala službu v jednacím řízení bez uveřejnění – to znamená bez výběrového řízení,“ uvedl starosta města Pavel Janata.

V říjnu 2017 vydal ÚOHS rozhodnutí, ve kterém nezpochybnil výsledek výběrového řízení, nicméně našel formální pochybení, a to chybějící přílohu u oznámení o výběru dodavatele. To však na výběrové řízení nemělo vliv. ÚOHS uložil městu uhradit náklady řízení ve výši 30 tisíc korun. Proti rozhodnutí úřadu podalo město rozklad. Předseda úřadu část rozhodnutí zrušil a vrátil k novému projednání. Výsledné rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže obdržela radnice 25. dubna. Firma AVE CZ proti němu podala rozklad a rozhodnutí tak zatím není pravomocné.

Irini Martakidisová