Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Ministr dopravy převzal usnesení žádající řešení obchvatu Vladislavi
Ministr dopravy převzal usnesení žádající řešení obchvatu Vladislavi PDF Tisk Email
Pátek, 20 Duben 2018 06:52

V úterý 17. dubna předal předseda spolku Regio 2020 a poslankyně Monika Oborná (ANO 2011) ministrovi dopravy v demisi Danu Ťokovi usnesení týkající se požadavku na vyřešení dopravní situace ve Vladislavi a v prostoru mezi Vladislaví a Třebíčí na silnici I/23.

„Účastníci semináře a starostové okolních obcí požadují, aby úzký úsek silnice nad vlakovým nádražím byl vyjmut z ekonomického posuzování silničních staveb a urychleně rozšířen z důvodu zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu,“ popsal Aleš Kratina, jehož spolek uspořádal 29. března ve Vladislavi seminář pro starosty a odborníky právě k této problematice. Dále účastníci semináře požadují nové ekonomické posouzení projektu obchvatu Městyse Vladislav. Ministr dopravy v demisi na setkání slíbil, že tyto požadavky podpoří.

Řešili i třebíčský obchvat. Na závěr setkání se ještě diskutovalo o obchvatu Třebíče v souvislosti s dostavbou 5. bloku JE Dukovany. Ministr přislíbil potřebnou součinnost k zajištění potřebné dokumentace na stavbu včetně vizualizací.