Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Výtěžek z plesu třebíčských farností pomůže Domácímu hospici sv. Zdislavy
Výtěžek z plesu třebíčských farností pomůže Domácímu hospici sv. Zdislavy PDF Tisk Email
Neděle, 15 Duben 2018 17:14

Čtyři zcela nové invalidní vozíky rozšíří nabídku půjčovny kompenzačních pomůcek, kterou provozuje středisko Domácího hospice sv. Zdislavy Oblastní charity Třebíč. Zakoupeny byly z výtěžku plesu třebíčských farností. Dar ve výši 20.000 Kč předal zástupkyním hospice farář Jakub Holík a byl účasten i předání vozíků, které se uskutečnilo včera (11. 4. 2018).

„Náš ples se konal v únoru a s farníky jsme se ihned domluvili, že výtěžek věnujeme na charitativní účely. Konkrétně se rozhodli pro Domácí hospic sv. Zdislavy a nedostatek vozíků byl právě jedním z aktuálně nejpalčivějších problémů,“ komentoval rozhodnutí otec Jakub Holík.

Vozíky dodala společnost IN VOZÍK a do sídla hospice je přivezl zástupce společnosti Tomáš Kuželka. Převzala je koordinátorka půjčovny Lenka Klinerová: „U našich klientů je invalidní vozík velice žádaným sortimentem. Ve chvílích, kdy jim dochází síly, jim pomáhá jak ke snadnějšímu pohybu doma, ale i při procházkách, cestách za lékařem a podobně. Velice si daru vážíme a děkujeme za něj.“

Půjčovna umožňuje v případě potřeby klientům hospice dodání potřebných pomůcek, jako jsou polohovací lůžka, chodítka, vozíky, či toaletní křesla a šlapadla. Výhodou je možnost rychlého dodání až do domu. Klient tak nepotřebuje větší finanční částky na zakoupení a vyhne se tak i delším dodacím lhůtám a podobným průtahům. Maximum informací získají případní zájemci od pondělí do pátku mezi osmou a desátou hodinou na číslech 735 159 678 a 731 638 212.

Marie Paločková