Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Velký úklid města začne koncem března
Velký úklid města začne koncem března PDF Tisk Email
Sobota, 10 Březen 2018 00:00

Odbor dopravy a komunálních služeb Městského úřadu v Třebíči informuje, že od pondělí 26. března začne v našem městě tradiční jarní blokové čištění. Termín dokončení je naplánován na 9. května. Před samotným blokovým čištěním budou uklizeny také chodníky a silnice, nezařazené v harmonogramu. To jsou zejména silnice v trasách Městské autobusové dopravy a chodníky kolem páteřních tahů do města.

Letošní blokové čištění budou provádět dvě společnosti, stejně jako zimní údržbu. Sever bude čistit společnost ČIKOM, jih společnost KLEE. ¨

Úklidové firmy bude čistit město podle časového rozvrhu, vždy v době od 7 do 17 hodin. Nejméně týden před začátkem čištění budou komunikace a parkoviště v jednotlivých ulicích označeny přenosnými dopravními značkami Zákaz stání nebo Zóna s dopravním omezením, s napsaným textem dle doby platnosti.

Provozovatelé, řidiči a majitelé vozidel jsou povinni odstranit svoje auta z komunikace
do doby začátku čištění. Odbor komunálních služeb města a provádějící firmy žádají občany, aby ve vlastním zájmu ve dnech čištění na komunikacích neparkovali, jinak se vystavují nepříjemnostem spojeným s odtahem vozu.

Komu bude vozidlo odtaženo, ať se obrátí na městskou policii, Bedřicha Václavka 59/11, telefon 568 838 383 nebo 603 859 512. Cena za odtah auta je tisíc korun za nedokončený odtah, 2 tisíce za dokončený a 3.500 korun zaplatí ten, kdo si nechá auto vrátit zpět.

Tabulku s rozpisem denního čištění najdete na webu města, v sekci Informace pro občany.

Irini Martakidisová