Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Dar pro Charitní pečovatelskou službu Třebíč
Dar pro Charitní pečovatelskou službu Třebíč PDF Tisk Email
Úterý, 06 Březen 2018 16:39

Dne 6. 3. 2018 proběhlo velmi příjemné setkání v Charitní pečovatelské službě Třebíč. Koordinátorka služby Mgr. Helena Pavelková, fundraiserka Jana Karasová a Lenka Chalupová převzaly nové pracovní oděvy - věcný dar od firmy DMA Praha, který přijela předat Mgr. Marcela Kryski.

Zástupkyně pečovatelské služby převzaly 20 kusů zateplených fleecových mikin v charitních barvách. „Pro nás je to velmi užitečný dar, který ocení i naši klienti. Jsme pro ně snadněji identifikovatelní a pečovatelky jsou v teple,“ komentuje dar koordinátorka služby Mgr. Helena Pavelková. Z pohledu spolupráce Oblastní charity Třebíč se společností DMA jde už o tradiční a dlouholetou spolupráci.

Charitní pečovatelská služba Třebíč zaštiťuje například Volnočasový klub Archa, který pořádá pravidelná setkávání obyvatel domů s pečovatelskou službou. „V rámci klubu nabízíme seniorům příjemná setkání na nejrůznější témata – společné zpívání, vyrábění, přednášky. A tak jsem ve spolupráci s paní Kryski, uspořádali přednášku o kompenzačních pomůckách pro seniory,“ doplňuje Pavelková. Následně pak v roce 2016 společnost DMA několik kompenzačních pomůcek dala Charitě darem.

„My si vzájemné spolupráce velmi vážíme, protože není běžné, že se pečovatelky věnují mimo běžnou péči i o vzdělávání a zábavu klientů. To je výjimečné a my si toho jako společnost skutečně vážíme,“ vysvětlila dar a spolupráci za DMA Mgr. Marcela Kryski.

„Vzájemné setkání a spolupráce jsou pro nás přínosné nejen po stránce získávání dalších informací, ale i velmi motivující pro další práci,“ uzavírá Pavelková. V roce 2017 DMA zajistila pro pečovatelky školení, které bylo zaměřené na správnou manipulaci s imobilními klienty.

Marie Paločková