Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stíny 18. června
Stíny 18. června PDF Tisk Email
Pátek, 18 Červen 2010 10:56

Chtěli vyloupit zlatnictví

Dne 17. června krátce před dvanáctou hodinou došlo v Třebíči na Komenském náměstí k pokusu krádeže. Neznámý pachatel se v prodejně zlatnictví snažil využít nepozornosti prodavačky. V uvedené době vešel do prodejny muž ve věku 35-40 let, asi 190 cm vysoký, mohutné postavy, světle hnědých krátce střižených vlasů, hovořící česky. Na sobě měl modročervenou sportovní větrovku. Začal si vybírat zboží. Krátce po něm vešel do prodejny další zákazník. Prodavačka začala obsluhovat i druhého zákazníka a prvního muže nechala chvíli o samotě. Když první muž odcházel z prodejny, uviděla jak má pod bundou uschovaná dvě plata se zlatými šperky. Vyzvala ho tedy, aby plata vrátil a on tak bez řečí učinil. Ihned potom z prodejny odešel. Společně s ním odešel i druhý zákazník, který byl 180cm vysoký, štíhlé postavy, věk asi 30 let. Na sobě měl černou kšiltovku, černou větrovku a černé bermudy. Na lýtku měl tetování o velikosti asi 15 cm, kdy obrazce připomínaly plameny.

Policie prověřuje i možnost, že oba muži zde byli společně. Vzhledem k tomu vyzývá všechny občany, kteří mohou podat bližší informace k totožnosti uvedených mužů, aby volali na linku 158.

 

Utekl před starou
Dne 17. června ve večerních hodinách oznámila na linku 158 žena z Mohelna, že pohřešuje svého sedmdesáti sedmiletého manžela, který ve dvě hodiny odpoledne odešel z místa bydliště a dosud o sobě nepodal žádnou zprávu. Okamžitě se rozjela pátrací akce, do které bylo nasazeno deset policistů, včetně psovoda, dobrovolní hasiči a další dobrovolníci. Pátrací akce měla úspěch a senior byl krátce před desátou hodinou večerní vypátrán nezraněn v obci Kladeruby nad Oslavou.

Jen za poslední dobu policisté na okrese Třebíč evidují dva případy pohřešovaných seniorů. Nejde však jen o tyto případy. Teplejší počasí sebou přináší i častější útěky z domova dětí školního věku. Je proto zapotřebí, aby nejenom rodiče věnovali zvýšenou pozornost svým dětem, ale i další rodinní příslušníci věnovali pozornost svým starším rodičům a prarodičům, kteří občas mohou mít problémy s orientací.

 

Krádeže

V noci z 16. června na 17. června došlo v obci Pozďatín ke krádeži. Neznámý pachatel zde po překonání vrat vnikl do dílny a odcizil pracovní nářadí v podobě vrtačky, rozbrušovačky, křovinořezů, CO svářečky a dalších. Škoda byla vyčíslena na více jak padesát čtyři tisíce korun.

V noci z 14. června na 15. června došlo v obci Opatov ke krádeži kola. Neznámý pachatel zde odcizil z chodby domu pánské horské kolo značky Merida, černo-bílé barvy. Škoda byla vyčíslena na více jak osm tisíc korun.

 

René Novotný

Aktualizováno Sobota, 26 Červen 2010 09:22