Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Střípky ze zastupitelstva Třebíče
Střípky ze zastupitelstva Třebíče PDF Tisk Email
Pátek, 18 Červen 2010 10:35

Cena města Třebíče obdrží občané Vladimír Werl a Vlastimil Toman. Pavel Heřman (HZNR!) návrh rady podpořil. „Oba pány dobře znám a ocenění si zaslouží“, řekl na adresu akademického malíře Vlastimila Tomana a uměleckého knihvazače Vladimíra Werla.

Rada opět připravila nekvalitně některé podklady pro jednání. Pavel Janata (KDU-ČSL) byl nespokojen s tím, že zpráva o závěrečném účtu Svazku obcí vodovody a kanalizace nemá jméno autora ani podpis.


Fond Třebíč dostane městskou dotaci na úpravu parku za bazilikou sv. Prokopa a na zakrytí
studny mříží. Dotace bude maximálně 60 tisíc korun.


Na Luční ulici nebude stát panelák. Proti aktivitám investora – rodiny Nahodilovy – se postavili občané. I když místostarosta Mašek vydal kladné nezávazné stanovisko ke stavbě, bude ho muset vzít zpět. Zastupitelé i v tomto případě totiž neschválili změnu územního plánu.

Počet členů zastupitelstva v Třebíči bude i v příštím volebním období 27. Zastupitelé o tom rozhodli jednomyslně.


Paní Odstrčilová v Libušině údolí zábavný velkopodnik nepostaví. Zastupitelé nesouhlasili se změnou územního plánu. Může však stavět podle platného stavebního povolení zařízení podstatně menšího rozsahu.

Bono Publico Budišov se od Třebíče nedočká navýšení kompenzace za zmařený projekt rekonstrukce budišovského zámku a předzámčí v Třebíči. Místo požadovaných více než 400 tisíc dostane „jen“ 213 tisíc.


Starosta Ivo Uher (ODS, zvolený KSČM) chce na radnici vyvěsit moravskou vlajku. To se nelíbí jeho partajnímu kolegovi Daneši Burketovi. „Kdo zná program Moravské národní obce ví, že jsou to separatisté. Co tím chce město deklarovat?“, ptal se Burket. Starosta obhajoval svůj počin tím, že člověk, který s ním o vyvěšení vlajky jednal, byl slušně oblečen.


Pracovní cesta starosty Uhra do Běloruska stála jen 5 tisíc. Svezl se autem s Jiřím Křivanem a hotel, pokud prý si vzpomíná, také někdo zaplatil. Tak to stálo jen týdenní diety. Přínosem pro město je plánované vystoupení souboru Slunko v Bělorusku a zájem tamní vysoké školy se ZMVŠ. Dobrá zpráva je, že pan starosta neletěl do Minsku přes Paříž.


Finanční výbor kontroloval dlouhodobé nájemní smlouvy na zařízení města. Jaromíru Barákovi se nezdá pronájem kanceláří politickým stranám (KDU-ČSL, ODS) za cenu desetinovou oproti tržní. Pozastavil se též nad nájmem sídla společnosti Yashica s dobou trvání 12 let.


Pan Zimola si postavil na městské zeleni načerno garáž v ulici Hájenky a žádal zastupitele, aby mu ji zlegalizovali změnou územního plánu a prodejem pozemku. „Nabízím vyšší cenu než tržně obvyklou a další služby“, naváděl zastupitele k porušení zákona. S panem Zimolou již bylo zahájeno správní řízení na odstranění stavby a ani pokuta ho nemine.


Fraška byla opět kolem ukončení jednání ve 20 hodin. Zastupitelé nejprve nesouhlasili s pokračováním jednání, někteří spěchali na fotbal. Jednání proto bylo přerušeno. K údivu přítomných však jeho starosta ohlásil pokračování o deset minut později. V té chvíli by ovšem musel znovu dát hlasovat, zda s pozdní dobou zastupitelé souhlasí. Neudělal to, zastupitelé však jeho autokratické manýry tolerovali a schůzi zastupitelstva dokončili.

Poznámky si dělal František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 20 Červenec 2010 07:18