Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nbízeli snídaně na EDU
Nbízeli snídaně na EDU PDF Tisk Email
Pondělí, 29 Leden 2018 07:07

Pracovníci Jaderné elektrárny Dukovany nakupují každý měsíc snídaně od regionálních neziskovek. Vloni za ně utratili více než stotisíc korun. Jako první v letošním roce přijela kavárna Pohodička z Náměště. Tržba z dnešního prodeje činila 15 575 korun.

Dukovanští zaměstnanci každý poslední čtvrtek v měsíci snídají s dobrým pocitem, že tím pomáhají ostatním. Od jara loňského roku se v elektrárně pravidelně střídají dvě terapeutické kavárny, které jsou schopny pokrýt poptávku firemních zákazníků. S dobrou náladou přijeli poprvé v novém roce 25. ledna pracovníci a klienti kavárny Pohodička Náměšť nad Oslavou.

JE Dukovany dlouhodobě spolupracuje s neziskovými organizacemi ve svém okolí, podporuje je finančně, tak také prostřednictvím svých zaměstnanců. I na letošní rok jsou naplánované charitativní sbírkové akce, například velikonoční trhy, při kterých organizace nabízí své výrobky. Neméně významná je přímá pomoc při tzv. dobrovolnických dnech, které ČEZ pro své zaměstnance organizuje. Dalším prvkem pomoci se staly tzv. „charitativní snídaně“, při kterých si zaměstnanci elektrárny Dukovany mohou jedenkrát v měsíci v ranních hodinách zakoupit lahůdky a teplé nápoje od chráněných pracovišť z regionu.  Dnes nakupovali zaměstnanci ve výjezdní kavárně Pohodička domácí chléb, lahodnou kvalitní kávu, oblíbené cheesecaky, ale i české koláče.

„Z naší kavárny v Náměšti jsem k vám do elektrárny dnes přijel poprvé. Vstával jsem už o půl třetí, ale cítím se naprosto fit,“ říká s úsměvem pan Petr při přípravě čtyřicáté palačinky. „Nejoblíbenější je asi palačinka podávaná s čokoládou, nabízíme ale i palačinku slanou – sýrovou,“ dodává pan Petr.

„Vážíme si spolupráce s elektrárnou Dukovany a moc rádi se sem pravidelně vracíme. Jedná se sice o brzké ranní výjezdy, kterým předchází celodenní přípravy, přesto jsme potěšeni kladnou odezvou dukovanských zaměstnanců a navíc utužujeme náš kavárenský tým,“ říká Marek Klement, vedoucí kavárny Pohodička Náměšť.

Domov bez zámku Náměšť n. Osl. je příspěvkovou organizací Kraje Vysočina, poskytuje služby pro osoby s mentálním postižením: chráněné bydlení, odlehčovací službu domov pro osoby se zdravotním postižením, denní stacionář a sociálně terapeutickou dílnu – kavárnu Pohodička. Kavárna umožňuje zapojit do pracovního procesu lidi s mentálním postižením, kteří si v běžném provozu trénují obsluhu, přípravu nápojů a drobného jídla, ale také komunikaci se zákazníky. Pohodička má také svou pojízdnou variantu, která vyjíždí se svým stánkem na různé akce. Jednou z nich se právě pro dnešní ráno stala charitativní snídaně v elektrárně Dukovany.

V příloze najdete tiskovou zprávu a fotografie z dnešní „bohaté“ snídaně v JE Dukovany.

Přeji hezké dny. Jana Štefánková

Jana Štefánková