Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Připravme se na letní sezónu
Připravme se na letní sezónu PDF Tisk Email
Středa, 24 Leden 2018 15:31

Na začátku každého roku se většinou zamýšlíme nad tím, kde strávíme letní dovolenou. Proto Městský úřad v Třebíči už nyní upozorňuje na včasnou výměnu nebo vyřízení nového cestovního pasu. Nyní je ten pravý čas, kdy si lidé mohou cestovní doklad vyřídit bez zbytečných front a obav z toho, jestli bude pas do odjezdu nebo odletu hotový.

S platným pasem můžeme vycestovat do všech států světa, v rámci Evropské unie a Schengenského prostoru lze cestovat i s platným občanským průkazem. Některé státy mají specifické podmínky pro vstup na své území, které se týkají především délky platnosti pasu nebo podmínek, za kterých mohou turisté na toto území vstupovat.

Aktuální podmínky vstupu a pobytu na území cizího státu sdělí zájemcům příslušné velvyslanectví. Informace na stránkách Ministerstva zahraničních věcí ČR (www.mzv.cz) jsou určeny k základní orientaci. Proto Ministerstvo zahraničních věcí doporučuje českým občanům, aby si před cestou ověřili u velvyslanectví navštěvovaného státu, zda se podmínky pro vstup a pobyt nezměnily.

V průběhu roku 2017 bylo na oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů Městského úřadu Třebíči vydáno celkem 15.234 dokladů, z nich 2.854 bylo pro občany do 15 let. Bylo obslouženo 129 imobilních občanů, kteří se ze závažných zdravotních důvodů nemohli osobně dostavit na náš úřad. Celkem 281 občanů z jiných správních obvodů požádalo o vydání dokladů u našeho úřadu-mimo místo svého trvalého pobytu.

Irini Martakidisová